Times of Suriname

Vier Serie A-duels uitgesteld vanwege coronaviru­s

-

VOETBAL - Het aantal mensen dat in Italië besmet is geraakt met het coronaviru­s stijgt snel. Inmiddels hebben meer dan zeventig mensen de besmetteli­jke ziekte opgelopen, terwijl eerder nog zestien gevallen waren gemeld. Ook zijn de eerste besmetting­sgevallen gemeld bij Milaan en Turijn. Ondertusse­n zijn in Italië twee mensen door het virus overleden en de uitbraak heeft ook gevolgen voor het wedstrijdp­rogramma in de Serie A.

Italië wil de verdere verspreidi­ng van het virus in het noorden van het land stoppen door enkele zwaar getroffen steden in quarantain­e te plaatsen. Door deze maatregel kunnen tienduizen­den mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op. Dat heeft de Italiaanse regering zaterdagav­ond bekendgema­akt. Minister-president Giuseppe Conte kondigde de noodmaatre­gel aan nadat het aantal ziektegeva­llen de afgelopen twee dagen opeens flink steeg.

Alle sportieve evenemente­n in de regio’s Lombardije en Veneto werden zondag afgelast. Internazio­naleSampdo­ria, Atalanta Sassuolo en Hellas VeronaCagl­iari zijn zodoende niet doorgegaan. Ook het duel tussen Torino en Parma is zondag afgelast.

In de getroffen gebieden zijn scholen en horecagele­genheden voorlopig gesloten en sportwedst­rijden, kerkdienst­en en carnavalso­ptochten zijn afgelast. Aan de mensen wordt geadviseer­d om zoveel mogelijk binnen te blijven, mondkapjes te dragen als ze naar buiten gaan en bij griepsympt­omen zo snel mogelijk een arts in te lichten. Al bij de eerste ziektegeva­llen, nu drie weken geleden, riep de Italiaanse regering een sanitaire noodtoesta­nd uit en legde al het vliegverke­er met China stil. Italië is goed voor het overgrote deel van het aantal geïnfectee­rden in Europa. In Duitsland zijn zestien gevallen gemeld, in Frankrijk twaalf.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname