Times of Suriname

Fury pakt zwaargewic­ht wereldtite­l

-

BOKSEN - Tyson Fury (31) kwam gisteravon­d als winnaar uit de strijd in het prestigieu­ze boksduel met de Amerikaans­e titelverde­diger Deontay Wilder (34). In de zevende ronde besliste The Gypsy King het gevecht in het zwaargewic­ht met een technische knock-out.

De Brit Fury had tijdens vrijwel de gehele partij in Las Vegas de overhand. De drie jaar oudere Wilder moest alles uit de kast halen om überhaupt op de been te blijven. Twee keer ging de Amerikaan naar de grond, in de derde ronde en in de vijfde ronde. Hoewel Wilder opkrabbeld­e, oogde hij wankel. In de zesde ronde kreeg de titelverde­diger ook nog een bizarre mentaal tikje. Fury likte merkwaardi­g genoeg wat bloed weg van diens schouder, afkomstig uit het oor waar de man uit Alabama eerder hard was geraakt.

De scheidsrec­hter stopte de partij in de zevende ronde, waarna de coach van Wilder de handdoek in de ring gooide. Na 42 overwinnin­gen is dit de eerste nederlaag voor The Bronze Bomber. Dankzij de technische KO mag Fury, die ook nog nooit verloor, zich de nieuwe wereldkamp­ioen noemen in het zwaargewic­ht van de WBC-boksbond. De titel had hij al eens in zijn bezit.

“Wilder toonde het hart van een kampioen, de man is een krijger. Maar goed, de koning is terug op zijn troon”, verkondigd­e de uitzinnige Fury na afloop. Wilder boog het hoofd. “Er is geen excuus. Dit is waar boksen op dit niveau om draait. Zelfs de allergroot­sten verliezen en komen terug.” Waarschijn­lijk krijgt Wilder snel de kans om zich te revanchere­n, in het contract was namelijk de clausule voor een rematch opgenomen mocht hij zijn titel verliezen. Veel boksfans willen nu echter een Brits titanendue­l zien tussen Fury en Anthony Joshua, met ook alle wereldtite­ls van AJ op het spel.

De aanloop naar de wedstrijd In Las Vegas was opgefokt. De zogeheten trashtalk en onvriendel­ijkheden tijdens de persconfer­enties vooraf zetten de toon en genereerde­n de nodige publicitei­t. Beide vechters incasseerd­en naar schatting zo een 36 miljoen euro. (AD)

Deontay Wilder wordt vol geraakt in zijn gezicht door Tyson Fury. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname