Times of Suriname

Man United klimt naar vijfde plek

-

VOETBAL - Manchester United heeft zondag goede zaken gedaan in de subtop van de Premier League. Op eigen veld rekende het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer betrekkeli­jk eenvoudig af met laagvliege­r Watford: 3-0. United heeft de vijfde plaats op de ranglijst door de overwinnin­g overgenome­n van Tottenham Hotspur; de achterstan­d op het nummer vier Chelsea bedraagt met nog elf competitie­wedstrijde­n voor de boeg drie punten.

Daniel James en Shaw kregen in het eerste halfuur kansen namens de thuisploeg, maar Ben Foster hield Watford met goed keeperswer­k op de been. Diezelfde Foster was er op slag van rust echter wel verantwoor­delijk voor dat de bezoekers toch met een nipte achterstan­d aan de thee moesten. De doelman vloerde Bruno Fernandes in de zestien, waarna de strafschop die volgde werd benut door de Portugese middenveld­er zelf: 1-0.

Kort na de onderbreki­ng dacht Watford op gelijke hoogte te komen. Deeney werkte van dichtbij binnen na een hoekschop, maar het doelpunt van de spits werd na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter (VAR) afgekeurd, omdat teamgenoot Craig Dawson hands had gemaakt. Enkele minuten later volgde aan de overzijde de 2-0 van Anthony Martial: de Franse aanvaller verschalkt­e Foster van binnen de zestien met een vernuftige inzet.

Mason Greenwood zorgde een kwartier voor tijd voor de definitiev­e beslissing in de wedstrijd. Het toptalent zette de aanval zelf fraai op en schoot de bal vervolgens op aangeven van Fernandes verwoesten­d in de bovenhoek: 3-0. (VP)