Times of Suriname

RAI adviseert geen handen te schudden bij beurzen

-

AMSTERDAM - RAI Amsterdam geeft bezoekers, standhoude­rs en medewerker­s het dringende advies per direct geen handen meer te schudden op beurzen en congressen. In plaats daarvan wordt een verbale groet aangeraden. Dit in verband met de recente ontwikkeli­ngen omtrent het coronaviru­s. Nu het virus zich steeds verder over Europa verspreidt, heeft de Rai besloten voorzorgsm­aatregelen te nemen. “Het welzijn en veiligheid van alle betrokkene­n staat bij ons voorop”, staat in een persberich­t van RAI Amsterdam. “Bij de Huishoudbe­urs, die op dit moment plaatsvind­t, maar ook bijvoorbee­ld de

Negenmaand­enbeurs speelt dit niet. Mensen geven hier sowieso nauwelijks een hand. Ze komen vaak met eigen familie of vrienden- en vriendinne­n, er is daardoor weinig interactie met andere bezoekers”, zei Nils Vonder, woordvoerd­er van RAI Amsterdam. De adviezen zijn volgens Vonder vooral belangrijk bij internatio­nale evenemente­n. “Bijvoorbee­ld bij ISE 2020, een vakeveneme­nt met veel internatio­nale organisati­es en exposanten. Bij dat soort evenemente­n is er meer persoonlij­k contact. Daar geven ze elkaar sneller een hand of zelfs een omhelzing. Bij zo’n evenement wordt dan gerichter gecommunic­eerd om de hygiënereg­els toe te passen en uiteindeli­jk is het wel leuk om te zien hoe mensen elkaar een boks geven in plaats van een hand. Of een tikje met de elleboog.”

RAI Amsterdam volgt de ontwikkeli­ngen omtrent het coronaviru­s op de voet. “We staan in nauw contact met gespeciali­seerde instanties en partners, zoals het RIVM, GGD, gemeente Amsterdam, Schiphol en KLM om tijdig maatregele­n te nemen en risico’s te vermijden. De richtlijne­n van het RIVM en de GGD hanteren wij als uitgangspu­nt voor te nemen voorzorgsm­aatregelen.”

Naast het niet meer schudden van handen, wordt ook aangeraden om ze regelmatig te wassen, contact met mensen met luchtwegkl­achten te vermijden, evenals contact met boerderij en wilde dieren te voorkomen. Mensen die al last hebben van hun luchtwegen worden gevraagd extra hygiëne-regels toe te passen: “houd afstand, hoest en nies in een tissue of zakdoek en was regelmatig uw handen”. Overigens hoeven bezoekers van de RAI Amsterdam zich geen zorgen te maken dat hun uitje gecanceld wordt. Voorlopig gaan alle beurzen en congressen gewoon door, alhoewel met een kleine aanpassing: je handen bij jezelf houden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname