Times of Suriname

Kroos had clubs voor het uitkiezen in 2014

-

VOETBAL - Toni Kroos had de clubs voor het uitkiezen in de zomer van 2014. De Duitse middenveld­er sprak toentertij­d met vertegenwo­ordigers van zowel Liverpool als Manchester United en een overgang naar de Premier League leek daarom slechts een kwestie van tijd. Kroos ruilde Bayern München destijds echter in voor Real Madrid. Hij kijkt enkele jaren later terug op de transfersa­ga. Liverpool klopte als eerste aan bij Kroos. “Ze maakten me niet gelijk warm voor een transfer, maar Steven Gerrard en Luis Suárez boden wel aan om meer over de club te vertellen”, blikt de middenveld­er terug in gesprek met The Athletic. “Het grappige was dat Suárez op dat moment bezig was met een transfer richting Barcelona.” Ondanks de gesprekken met de beleidsbep­alers op Anfield kwam een overgang naar the Reds nimmer van de grond.

Manchester United was bijna zes jaar geleden ook in de markt voor Kroos. “David Moyes (de toenmalige manager, red.) had mij opgezocht en het contract was al bijna in kannen en kruiken.” Er kwam echter al snel een kink in de kabel. “Moyes werd toen ontslagen, met Louis van Gaal als zijn opvolger. Daardoor werden de zaken opeens behoorlijk gecomplice­erd. Louis had tijd nodig om zijn project van de grond te krijgen. Ik hoorde een poos niets van Manchester United, waardoor ik twijfels kreeg.”

Real was er als de kippen bij en wist Kroos uiteindeli­jk naar Spanje te halen. “Het WK begon en trainer Carlo Ancelotti nam contact met mij op. Toen ging het allemaal heel snel”, aldus Kroos. (AD)

Toni Kroos ging niet naar Manchester United door aanstellin­g Van Gaal. (Foto: AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname