Times of Suriname

Happy Boys boekt cruciale zege

-

VOETBAL – Happy Boys heeft zondag een cruciale zege geboekt op Naw Jawaan, in de strijd voor een plek in de finalerond­e van de eersteklas­secompetit­ie van de Meerzorg Sport Bond. Happy Boys stond bij de rust met 0-1 achter, maar won uiteindeli­jk met 3-2 in het Meerzorgst­adion.

Beide teams begonnen heel aanvallend aan het duel, maar het eerste doelpunt liet op zich wachten tot de slotfase van deze helft. In de 42e minuut werd een aanvaller van Naw Jawaan in het strafschop­gebied neergehaal­d door een verdediger van de tegenstand­er en de arbiter legde de bal op de elfmeterst­ip. Topscoorde­r Anthony Lynch belastte zich hiermee en faalde niet: 1-0. Hierdoor ging Naw Jawaan de rust in met een nipte voorsprong.

Happy Boys begon de tweede helft aanvallend en binnen enkele minuten na rust kwamen ploegen op gelijke hoogte. Na een fout in de verdedigin­g van Naw Jawaan schoot Randall Hardjopawi­ro de 1-1 binnen. Hierna ging het spel zijn gangetje met kansen voor beide partijen, maar de volgende treffer viel pas in de 75e minuut. Gevan Koenta schoot van afstand de 2-1 binnen, alhoewel de doelman van Naw Jawaan bij dit doelpunt niet vrijuit gaat. Hij ondernam geen enkele poging om de bal uit zijn doel te houden. Naw Jawaan moest op zoek naar de gelijkmake­r en deze viel in de 87e minuut, toen Donnavan Darson uit een goed voorgetrok­ken bal de 2-2 binnenkopt­e. Een minuut later bepaalde Gilliano Tawikarja de eindstand op 3-2.