Times of Suriname

& LV KHIWLJH QLHXZNRPHU

-

+et vorig jaar opgerichte &zinger brengt iets heItigs mee naar *enqve. Dat meld de het bedrijI eerder deze maand. 1u is ook bekend hoe heItig het eerste model van het jonge bedrijI is gewor den. (en korte samenvatti­ng zeer heItig.

De eerstgebor­ene van &zinger heet 21& en is een h\percar met een uit kool stoIvezel vervaardig­de koets. ,nteressant­er is de h\bride aandrijfli­jn die onder de wulpse koets schuilgaat. De 21& heeIt een 2, liter grote 9 waar niet één, maar twee turbo¶s op zijn geschroeId. Deze achtcilind­er drijIt de achterwiel­en aan en is gekop peld aan twee elektromot­o ren die op hun beurt aandacht besteden aan de voorwielen. 7ussen de 9 en de wielen ligt een handgescha­kelde bak met zeven versnellin­gen. +et totaalverm­ogen ligt op een niet bepaald bescheiden 1.2 0 pk. Daarmee is de 21& snel. +eel snel.

Met zijn 1.2 0 pk sterke 9 , die pas bij 11.000 tpm in de toerenbegr­enzer schiet, sprint de 1.200 kilo wegende 21& op papier althans in 1, seconden naar een snel heid van 100 km h. ,n slechts 1 tellen dendert de 21& naar een snelheid van 300 km h én vervolgens weer tot stil stand. +et kan nog e[tremer. De 21& moet een 0 00 0 km h sessie in slechts 2 tellen kunnen aIronden. De topsnelhei­d 32 km h. +et spoilerwer­k is goed voor 2 0 kilo neerwaarts­e druk bij 2 0 km h, en dat lijk je nodig te zullen hebben.

&zinger gaat slechts 0 e[emplaren van de 21& bouwen, en dat zullen niet allemaal straatlega­le h\per cars zijn. (r komt ook een voor het circuit bestemde variant die &zinger de 21& /ightweight doopt. Deze met een totaalgewi­cht van 1.21 kilo in totaal 32 kilo lichtere variant heeIt uitbundige­r spoilerwer­k, goed voor maar lieIst 0 kilo neerwaarts­e druk bij een snelheid van 2 0 km h. De topsnelhei­d van deze circuitsma­ak ligt op 3 0 km h.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname