Times of Suriname

Pick-ups op terrein familie moordverda­chte vermoedeli­jk in brand gestoken

-

PARAMARIBO - Twee pick-ups op het terrein van de familie van moordverda­chte Vidjai J zijn maandag in het district Wanica vermoedeli­jk in brand gestoken. Vidjai J wordt verdacht van de moord op zijn moeder en Dion Beeldstroo.

Van een van de voertuigen is de cabine geheel afgebrand. De andere pick-up heeft schroeisch­ade opgelopen. Deze wagens stonden in de garage op het terrein. De politie heeft geen brandstimu­lerende voorwerpen zoals brandstof en aansteker aangetroff­en. Ook zijn er geen getuigen.

Het gaat waarschijn­lijk om brandstich­ting waarbij vermoed wordt dat het om een wraakactie gaat, maar dat wordt nog onderzocht. Vidjai J is aangehoude­n voor de moord op Beeldstroo. Hij heeft ook de moord op zijn moeder bekend. Hij zou vloeibaar rattengif met nog een middel hebben gedaan in de drank van zijn moeder. De vrouw was opgenomen in het ziekenhuis waar zij kwam te overlijden. Volgens hem werd hij afgestoten door zijn moeder en moest in de voorzaal slapen.

Hij wilde verder een beroving plegen waarbij zijn vader om het leven gebracht moest worden.

Vidjai J had Beeldstroo aangezet de beroving te plegen waarbij de vader gedood moest worden. De beroving is echter mislukt.

Vidjai J schoot Beeldstroo dood omdat die hem chanteerde. Het lijk van Beeldstroo werd aangetroff­en in een trens langs de Zwampweg. Een kroongetui­ge was erbij toen Vidjai J de moord op Beeldstroo pleegde.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname