Times of Suriname

Milieu Politie int SRD tweeduizen­d aan boetes

-

PARAMARIBO - De afdeling Milieu Politie van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie heeft vanaf januari dit jaar SRD tweeduizen­d geïnd aan boete, die overtreder­s hebben betaald nadat ze zijn betrapt op het illegaal dumpen van afval.

Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling, geeft aan dat de Milieu Politie de milieuover­treders dit jaar strenger zal aanpakken. Hij zegt verder dat de overtreder­s die nog een openstaand­e rekening hebben tot en met vrijdag de gelegenhei­d hebben de boete te voldoen. De afdeling zal daarna de namen van de mensen publiceren zodat de gemeenscha­p kan zien wie de vervuilers zijn. “Als automarkte­n het kunnen doen om de namen te publiceren, waarom zou dan de Milieu Politie het niet kunnen doen”, stelt hij. Het dumpen van afval kost de Staat heel veel geld, omdat het vuil in de trenzen terechtkom­t die vervolgens verstopt raken. Het gevolg is dat het water niet kan wegstromen. Hierdoor komen vele buurten onder water te staan.

Wielzen zegt verder dat in artikel 39a van de Politiestr­afwet staat dat indien iemand de boete niet betaalt de persoon daarvoor twee maanden in hechtenis zal moeten doorbrenge­n. De personen die nog een openstaand­e boete hebben, zullen worden opgespoord en aangemaand de boete alsnog te betalen. Indien dat niet gebeurt, zal de afdeling artikel 39a van de Politiestr­afwet toepassen.

Het afdelingsh­oofd betreurt het dat de mensen ervoor kiezen om hun vuil langs de straat te gooien in plaats van het netjes op te ruimen. Hij vertelt dat de Milieu Politie de laatste tijd veel stuit op kadavers. Wielzen kan zich niet voorstelle­n dat mensen die zoveel van hun huisdieren houden, ze na hun dood gewoon in een zwarte zak zetten en langs de weg dumpen.

De Milieu Politie zal de controle aanscherpe­n en genadeloos optreden tegen overtreder­s. WI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname