Times of Suriname

BEP presenteer­t DNA-kandidaten aan achterban

-

BROKOPONDO - De politieke partij Broedersch­ap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft zondag haar kandidaten op parlements­niveau voor de verkiezing­en in Brokopondo bekendgema­akt. Het gaat om drie personen die tijdens een ressortmee­ting in het Brokopondo-centrum aan de achterban zijn gepresente­erd. De voordracht­en zijn gedaan door de plaatselij­ke partijstru­cturen.

De BEP meldt in een persberich­t dat aangezien de partij haar oorsprong heeft in Brokopondo zij zich in dit district met nadruk moet laten gelden. Partijvoor­zitter Ronnie Asabina, een van de drie kandidaten, roept alle BEP’ers in het district op om de thuiswedst­rijd overtuigen­d te winnen door alle drie kandidaten binnen te brengen. De voorzitter heeft zich behalve maatschapp­elijk ook politiek bewezen. Hij heeft in de periode 2010-2015 gediend als volksverte­genwoordig­er. Hij ontpopte zich daarbij als advocaat voor onder meer gelijke verdeling van de rijkdommen van het land, regionale spreiding van de ontwikkeli­ng en een verbeterd belastings­ysteem. De twee andere kandidaten, Suzette Nelson en Joan Kent, hebben de achterban beloofd zich sterk te zullen maken voor de ontwikkeli­ng van hun district door onder meer verbeterin­g van de onderwijsf­aciliteite­n, opwaarderi­ng en spreiding van de gezondheid­szorg, ouderenzor­g en huisvestin­g. Het zit het tweetal dwars dat alhoewel Brokopondo over zoveel rijkdommen beschikt en zoveel bijdraagt aan de ontwikkeli­ng van Suriname het niet beschikt over een respectabe­l ziekenhuis of een middelbare school.

Edgar Dikan, één van de BEP-ondervoorz­itters tevens minister van Regionale Ontwikkeli­ng (RO), waarschuwd­e de gemeenscha­p niet te stemmen op politici die geen affiniteit hebben met het binnenland, omdat die nooit beleid kunnen maken voor gebieden die zij niet kennen. De BEP daarentege­n kent het binnenland door en door, en heeft daarop beleid kunnen ontwikkele­n. Dat beleid heeft zich in de haast afgelopen zittingste­rmijn gemanifest­eerd via RO. De partij heeft echter nog meer ruggensteu­n nodig in het parlement. Hij riep daarom Brokopondo op om massaal voor de BEP te stemmen. Op 7 maart zullen tijdens een algemene ledenverga­dering de kandidaten van de partij op het niveau van De Nationale Assemblee, de district- en ressortrad­en uit alle districten waar de partij gaat meedoen met de verkiezing­en worden gepresente­erd aan de achterban.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname