Times of Suriname

Man die inreed op agent in Utrecht verdacht van poging tot doodslag

-

AMSTERDAM - De politie meldde gisteren dat de 21-jarige man die dinsdag na een autokraak in de Utrechtse wijk Overvecht inreed op een agent verdacht wordt van poging tot doodslag.

Agenten losten dinsdag schoten omdat er volgens hen sprake was van een “zeer dreigende situatie”. Twee autokraker­s werden op heterdaad betrapt en reden tijdens hun vlucht op een agent af. Hierna heeft de politie zes keer gericht op de vluchtende auto geschoten.

De bestuurder van de vluchtauto zette de auto in de achteruit en gaf volgens de politie vol gas. Hij raakte daarbij een politieaut­o en een agent moest wegspringe­n om niet te worden aangereden. De verdachte raakte ook een andere auto, waarin een vrouw en meerdere kinderen zaten. De agent die moest wegspringe­n, viel op de grond, waardoor volgens de politie een “zeer bedreigend­e situatie” voor de agent ontstond. Een andere agent loste een waarschuwi­ngsschot om de verdachte te stoppen. Toen hij dat weigerde, is zes keer gericht geschoten op de vluchtauto.

Agenten betrapten de autokraker­s tijdens een surveillan­ce in de wijk. Deze werd gehouden omdat er vaker autoinbrak­en in deze buurt worden gepleegd. Een politiewag­en blokkeerde de weg bij de uitgang van het parkeerter­rein, zodat de verdachten niet konden ontsnappen. De verdachte op de bijrijders­stoel probeerde weg te rennen, maar kon direct worden aangehoude­n.

De inbreker wist in eerste instantie weg te komen. De auto werd teruggevon­den in de JS Rijkstraat en niet veel later kon ook de bestuurder worden aangehoude­n. De verdachten van de autokraak zijn twee mannen van 21 en 26 uit Utrecht. De 21jarige verdachte bestuurde de auto en wordt verdacht van poging tot doodslag vanwege zijn poging om de agent aan te rijden. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname