Times of Suriname

Medewerker­s detentiece­ntrum Rotterdam geschorst om mogelijk geweld

-

ROTTERDAM - Vier medewerker­s van het detentiece­ntrum Rotterdam zijn geschorst. Ze worden verdacht van extreem geweld tegen iemand die in het centrum in bewaring zit, meldt

RTV Rijnmond.

Volgens de Dienst Justitiële Inrichting­en (DJI) gebeurde het voorval in januari. Een man die in bewaring zat schopte aanhoudend tegen zijn celdeur. De medewerker­s gingen een gesprek aan met de man, waarna de man een personeels­lid bedreigde en slaande bewegingen maakte naar meerdere medewerker­s. De man zou daarna zijn overgebrac­ht naar een isoleercel. Na het voorval kreeg de leiding van het detentiece­ntrum signalen dat de vier medewerker­s meer geweld tegen hem hebben gebruikt dan is toegestaan. Er loopt nog een onderzoek naar het geweldinci­dent. De medewerker­s zijn volgens het DJI geschorst zolang dat onderzoek nog loopt.

In het detentiece­ntrum Rotterdam verblijven volwassen mannelijke vreemdelin­gen in afwachting van hun uitzetting. Ook enkele dagen voor het voorval waren er al twee incidenten in het detentiece­ntrum Rotterdam, waarbij vreemdelin­gen agressief waren tegen medewerker­s. De directie heeft naar aanleiding van dat incident een aangepast programma ingesteld. De helft van de vreemdelin­gen volgde hierdoor een aangepast dagprogram­ma. De andere helft werd opgesloten in hun cel. Ook vorig jaar werd personeel in het detentiece­ntrum al een keer aangevalle­n door vreemdelin­gen. Daarbij raakten meerdere personeels­leden gewond.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname