Times of Suriname

Eerste coronageva­l in Brazilië en Zuid-Amerika

-

BRAZILIË - Gezondheid­sdiensten in Brazilië hebben voor het eerst een besmetting met het nieuwe coronaviru­s in het land vastgestel­d. Het is daarmee ook het eerste geval van het coronaviru­s in Zuid-Amerika, melden lokale media.

Het ministerie van Volksgezon­dheid en de lokale gezondheid­sdiensten in São Paulo onderzoeke­n het geval.

Het gaat om een 61-jarige man uit São Paulo die tussen 9 en 21 februari in Noord-Italië is geweest en symptomen van de ziekte vertoont, zoals hoesten, meldde het ministerie van Volksgezon­dheid. Hij is nu thuis in quarantain­e.

“Het is duidelijk dat we ons zorgen maken”, citeerde een lokaal nieuwsport­aal de Braziliaan­se minister van Volksgezon­dheid Luiz Henrique Mandetta. De metropool São Paulo is de grootste stad van het land.

China heeft de waarschuwi­ng voor het coronaviru­s in de noordweste­lijke provincies Binnen-Mongolië en Xinjiang en de zuidwestel­ijke provincie Sichuan afgeschaal­d. Het risico om het virus in deze provincies op te lopen, is volgens staatspers­bureau Xinhua verder teruggelop­en.

In China overleden dinsdag 52 mensen als gevolg van Covid-19. Dat zijn er 19 minder dan een dag eerder. Alle dodelijke slachtoffe­rs vielen in de provincie Hubei. Ook lag het aantal nieuwe besmetting­en met 406 ruim honderd gevallen lager dan maandag. Op vijf gevallen na waren alle besmetting­en in Hubei. Het totaal aantal doden door het coronaviru­s in China is opgelopen naar 2715. Volgens de autoriteit­en zijn 78.064 mensen besmet.

De Chinese autoriteit­en hebben in de stad Nanjing 94 passagiers van een vliegtuig uit Zuid-Korea in quarantain­e geplaatst, nadat bij drie Chinese passagiers koorts werd vastgestel­d. De drie passagiers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

 ??  ?? Braziliaan­se passagiers van een coronavluc­ht uit China, eerder deze maand. (Foto: De Telegraaf)
Braziliaan­se passagiers van een coronavluc­ht uit China, eerder deze maand. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname