Times of Suriname

Gattuso niet onder de indruk van Catalanen

-

VOETBAL - Barcelona en Napoli speelden dinsdagavo­nd 1-1 gelijk in de Champions League. De Italianen kwamen in de heenwedstr­ijd van de achtste finale op voorsprong dankzij Dries Mertens, maar Barcelona wist door een treffer van Antoine Griezmann alsnog een goede uitgangspo­sitie te creëren. Na afloop zei Gennaro Gattuso zeker niet onder de indruk te zijn van de Catalanen.

“Ze hebben ons geen pijn gedaan, ze kietelden niet eens”, aldus de trainer van Napoli in gesprek met Sky Italia. “Ze hebben nauwelijks schoten gelost, maar wij hadden het zelf ook beter kunnen doen in de counter. Ik baal, omdat we niet veel kansen hebben gecreëerd door te voetballen van achteruit. Maar dat kan gebeuren als de spelers door hard werken zo moe worden.” “We hadden de hele avond door kunnen voetballen en dan hadden ze nog steeds geen tweede doelpunt gemaakt”, besluit Gattuso. Quique Setién beaamt op de persconfer­entie dat Barcelona moeite had om tot kansen te komen. “1-1 is wel een goed resultaat. We moesten erg hard werken om wat mogelijkhe­den te krijgen. We hadden de scherpte niet om door de muur van Napoli te spelen.”

“Na de gelijkmake­r kwam er iets meer ruimte en konden we hen meer pijn doen. Ze speelden goed. Het was niet makkelijk, dus een gelijkspel is een prima resultaat. Ik feliciteer mijn spelers met het resultaat, maar in het vervolg moeten we nauwkeurig­er handelen bij verdedigen­de teams. Het is een kwestie van geduld. In de return zullen we wel iets meer ruimte hebben”, concludeer­t de coach van Barcelona. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname