Times of Suriname

Rummenigge hint met speech naar vaste aanstellin­g Flick

-

VOETBAL HansDieter Flick maakt als interimtra­iner bij Bayern München veel indruk en het is niet ondenkbaar dat de clubleidin­g besluit om hem definitief aan te stellen. Gisteravon­d werd hij na de 03 overwinnin­g op Chelsea toegesprok­en door Bayernbaas KarlHeinz Rummenigge en behalve een lovende speech ontving Flick ook een symbolisch cadeau. Bayern gaf de trainer, die maandag zijn 55e verjaardag vierde, een rode pen. Volgens Rummenigge om ‘contracten mee te tekenen’.

Bayern maakte gisteravon­d grote indruk op Stamford Bridge. Het Chelsea van Frank Lampard werd op alle fronten afgetroefd en de koploper van de Bundesliga won de heenwedstr­ijd in de achtste finales van de Champions League met overtuigen­de cijfers. De doelpunten kwamen op naam van Serge Gnabry (twee) en Robert Lewandowsk­i. Na afloop van het duel werd de Bayernsele­ctie inclusief technische staf ontvangen door een grote delegatie van de club bij een diner.

Tijdens een speech keek Rummenigge uitgebreid terug op de successen onder Flick, die eerder dit seizoen de ontslagen Niko Kovac opvolgde. Zo greep hij onder meer terug naar de sterke serie in de competitie, waardoor Bayern weer terug aan kop is in de Bundesliga. Tot slot feliciteer­de Rummenigge de interim-trainer met zijn verjaardag en overhandig­de hij een cadeau. “Hierbij een pen, waarmee het handig contracten onderteken­en is bij Bayern.” De verbazing over de woorden van Rummenigge was hoorbaar in de zaal.

Flick heeft

bij Bayern een contract dat doorloopt tot aan de zomer van 2021. De voormalig assistent-bondscoach van het Duitse elftal was onder Kovac assistent-trainer. Hij is tot aan het einde van dit seizoen aangesteld als eindverant­woordelijk­e bij Bayern en nu lijkt het er dus op dat hij het voor een langere periode mag laten zien als hoofdtrain­er.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname