Times of Suriname

Sharapova zet punt achter loopbaan

-

TENNIS Maria Sharapova (32) heeft gisteren per direct een punt achter haar loopbaan gezet. De vijfvoudig­e Grand Slam-winnares en voormalige nummer één van de wereld kampt al enige tijd met een slepende schouderbl­essure en ziet zich daardoor genoodzaak­t te stoppen.

“Mijn lichaam is te veel een afleiding geworden. Tennis heeft me heel veel gegeven, maar na 28 jaar en vijf Grand Slam-titels ben ik er klaar voor om een andere berg te beklimmen”, schrijft Sharapova gisteren in een column in de Vogue, waarin ze haar afscheid aankondigt. Sharapova staat bekend als een van de beste tennisster­s aller tijden. De Russin, die in haar loopbaan 36 WTA-titels veroverde en 21 weken de WTA-ranking aanvoerde, is een van de zes speelsters die alle Grand Slam-toernooien wonnen. Alleen Margaret Court, Chris Evert, Martina Navrátilov­á, Steffi Graf en Serena Williams voltooiden een zogenoemde Career Slam. De eerste Grand Slam-titel van Sharapova dateert van 2004, toen ze op zeventienj­arige leeftijd Wimbledon op haar naam schreef. Daarna volgden ook titels op het US Open (2006), het Australian Open (2008) en Roland Garros (2012 en 2014). In 2016 werd Sharapova voor vijftien maanden geschorst, omdat ze tijdens het Australian Open van dat jaar positief had getest op meldonium. Dat middel was eind 2015 door antidoping­agentschap WADA op de lijst met verboden middelen gezet.

In april 2017 maakte Sharapova haar rentree, waarna ze in oktober het WTAtoernoo­i van Tianjin op haar naam schreef. Na die titel haalde ze op geen enkel toernooi meer de finale. In de herfst van haar carrière kreeg ze steeds vaker te maken met blessurele­ed, waardoor ze in 2019 slechts vijftien wedstrijde­n speelde. Begin dit jaar deed Sharapova nog wel mee aan het Australian Open, maar ze werd in Melbourne al in de eerste ronde uitgeschak­eld. De zilveren medaillewi­nnares van de Olympische Spelen van 2012 was door haar teleurstel­lende resultaten afgezakt naar de 373e positie op de wereldrang­lijst.

(Nusport)

 ??  ?? Maria Sharapova heeft gisteren per direct een punt achter haar loopbaan gezet. De Russin kampt al enige tijd met een slepende schouderbl­essure. (Foto: ESPN)
Maria Sharapova heeft gisteren per direct een punt achter haar loopbaan gezet. De Russin kampt al enige tijd met een slepende schouderbl­essure. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname