Times of Suriname

Bijna transfervr­ije Jan Vertonghen krijgt bericht uit Italië

-

VOETBAL Jan Vertonghen beschikt over een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en de kans lijkt groot dat hij de Londenaren aankomende zomer gaat verlaten. Een terugkeer bij Ajax is in de afgelopen maanden al vaker ter sprake gekomen, maar er zijn meer gegadigden.

Internazio­nale zou inmiddels zelfs een eerste stap gezet hebben om Vertonghen in te lijven.

De London Evening Standard meld gistermidd­ag dat i Nerazzurri contact hebben opgenomen met het kampVerton­ghen. Trainer Antonio Conte is druk op zoek naar versterkin­gen voor zijn defensie en ziet aankomende zomer mogelijk Milan Skriniar ook nog vertrekken, waardoor er hoe dan ook verdediger­s bij moeten komen.

Inter haalde de afgelopen tijd Romelu Lukaku, Ashley Young, Alexis Sánchez en Christian Eriksen al uit de Premier League en Vertonghen zou de volgende kunnen worden. Naast het opnieuw samenspele­n met Eriksen, bieden de Milanezen, mede vanwege het gunstige belastingk­limaat in Italië, Vertonghen ook een hoger salaris dan bijvoorbee­ld Ajax hem zou kunnen voorleggen.

De kans dat Vertonghen bij Tottenham blijft is ook nog niet helemaal uitgeslote­n, aangezien manager José Mourinho in het verleden meerdere malen liet blijken hem graag aan boord te willen halen. De Belg is echter wel zijn basisplaat­s kwijtgeraa­kt en heeft met Toby Alderweire­ld, Davinson Sánchez en de momenteel doorbreken­de Japhet Tanganga forse concurrent­ie in Londen. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname