Times of Suriname

Goevaloe en Tramos starten finalerond­e met overwinnin­g

-

VOETBAL – Nieuwkomer Goevaloe en Tramos zijn de finalerond­e van de Domburg Sport Bond winnend gestart. Goevaloe won nipt van Redi Doti met 1-0, terwijl Tramos van Wilhelmina won met 42. De wedstrijd tussen Arsenal en Felu eindigde 2-2 gelijk. Goevaloe eindigde in de reguliere competitie op de eerste plaats en is hierdoor favoriet om het kampioensc­hap binnen te halen. Echter, het team had het heel moeilijk tegen Redi Doti in zijn eerste finalerond­ewedstrijd. Na steeds gestuit te hebben op de verdedigin­g van Redi Doti, was het Prishan Bodjie die in de 39e minuut de score opende: 1-0. Goevaloe kon hierna niet meer achter de verdedigin­g van Redi Doti komen en won hierdoor nipt.

Tramos moest van een achterstan­d terugkomen. Wilhelmina nam na zes minuten spelen de voorsprong via Marlon Linga: 0-1. Zes minuten later maakte Luciano Adjako een eigen doelpunt en bracht de score op gelijke hoogte: 1-1. Hierna nam Tramos de wedstrijd over en liep snel uit naar een ruime voorsprong: 3-1. De doelpunten werden gemaakt door Martin Sandel en Furgil Nijda. Liciano Hercul verkleinde de achterstan­d, maar Rafihio Afata bepaalde de eindstand op 4-2.

Arsenal verspeelde de drie punten tegen Felu, door een ruime voorsprong uit handen te geven. Mengalvio Phoellie en Dennis Wortel gaven Arsenal een ruime voorsprong van 2-0, maar door twee doelpunten van Donovan Asodanoe kon Felu alsnog een punt halen uit de wedstrijd. Stefano Pono van Arsenal kreeg in deze wedstrijd de rode kaart.