Times of Suriname

Japan wil alle sportevene­menten voorlopig opschorten

-

SPORT De Japanse premier Shinzo Abe wil per direct alle sport- en culturele evenemente­n in het land voor twee weken opschorten om verdere verspreidi­ng van het coronaviru­s te voorkomen. Hij kwam met de suggestie nadat een honkbaltea­m in Tokio besloot de komende wedstrijd achter gesloten deuren te houden.

“De komende weken zijn extreem belangrijk waar het gaat om het stoppen van de verspreidi­ng van het virus”, zei Abe. “Daarom moeten we voorkomen dat grote mensenmass­a’s samenkomen.” Meerdere sportevene­menten in Japan zijn inmiddels al afgelast.

De profession­ele honkbaltea­ms in Japan spelen in elk geval tot 15 maart zonder publiek. Vertegenwo­ordigers van de twaalf clubs hebben dat gezamenlij­k afgesproke­n. De maatregel is genomen uit vrees voor verdere verspreidi­ng van het coronaviru­s. Eerder al had honkbalclu­b Yomiuri Giants uit Tokio gemeld in elk geval de komende twee wedstrijde­n in een leeg stadion te spelen.

De organisati­e van sumoworste­laars belegt op korte termijn een vergaderin­g om te bespreken hoe te handelen bij een groot toernooi, dat voor 8 maart in Osaka op de agenda staat. Mogelijk dat ook hierbij toeschouwe­rs worden geweerd.

Vooralsnog gaan de voorbereid­ingen op de Olympische Spelen, die de komende zomer in Japan moeten worden gehouden, gewoon door. Enkele leden van het Internatio­naal Olympisch Comité suggereerd­en dat een mogelijke beslissing over het doorgaan van het evenement in mei zal worden genomen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname