Times of Suriname

Piqué op tijd fit voor zondag

- Cristiano Ronaldo van Juventus probeert de bal voor te trekken, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door twee verdediger­s. (Foto: The Guardian)

VOETBAL Gerard Piqué viel dinsdagavo­nd in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli (1-1) uit met een enkelbless­ure. De centrumver­dediger van Barcelona kwam verkeerd terecht na een duel en werd gelijk vervangen door Clément Lenglet. Piqué zei bij het verlaten van het San Paolo al dat de kwetsuur niet ernstig is. Een dag later verschenen berichten in de Spaanse media dat de routinier op tijd fit is voor de uitwedstri­jd tegen Real Madrid van zondag.

Onder meer SER Catalunya en RAC1 meldden gisteren dat Piqué ervan uit gaat dat hij zondag aan de aftrap verschijnt in het Santiago Bernabéu. Extra onderzoek naar de enkel is naar verluidt niet nodig. Het is goed nieuws voor trainer Quique Setién, die in verdedigen­d opzicht al niet kan beschikken over Sergi Roberto en Jordi Alba. Daarnaast zijn Luis Suárez en Ousmane Dembélé vanwege zware blessures voor langere tijd uit de roulatie.

Barcelona hield een goed resultaat over aan de uitwedstri­jd tegen Napoli. Desondanks waren er enkele tegenslage­n voor de Catalaanse grootmacht. Sergio Busquets is vanwege zijn gele kaart geschorst voor het returnduel in het Camp Nou over drie weken. Arturo Vidal werd met een rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrec­hter Felix Brych en is dus ook niet beschikbaa­r voor de tweede ontmoeting met Napoli.

De formatie van Setién begint zondag als koploper aan El Clásico in Madrid, met twee punten voorsprong op Real. De eerste confrontat­ie tussen beide topclubs in december eindigde in een 0-0 gelijkspel. Mocht Piqué inderdaad op tijd fit zijn, dan begint de verdediger aan zijn 38ste wedstrijd als speler van Barcelona tegen Real. Tot dusver wist hij achttien duels met de rivaal uit Madrid winnend af te sluiten.

(VP)

VOETBAL - Olympique Lyon heeft voor een verrassing gezorgd door de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Juventus te winnen. De Fransen wonnen met 1-0 van de ploeg van Matthijs de Ligt, die bij de goal van Lyon niet op het veld stond.

Juventus speelde bijzonder matig in het Groupama Stadium en na een minuut of tien had ook Lyon in de gaten dat er wel degelijk wat te halen viel tegen de Oude Dame. Kleine kansjes dienden zich aan voor de ploeg van trainer Rudi Garcia, die met Karl Toko Ekambi een lastpak voor de Juve-defensie had opgesteld. De aanvaller was bijzonder actief en bezorgde Juve-doelman Wojciech Szczesny voldoende werk. Scoren lukte Ekambi niet, mede dankzij een degelijk spelende Matthijs de Ligt. Net op het moment dat de stopper uit Abcoude even niet op het veld stond sloeg Lyon dan ook toe. De Ligt bloedde hevig aan zijn hoofd en moest behandeld worden, waardoor hij niet in staat was om de voorzet vanaf links op Lucas Tousart af te stoppen. De Franse middenveld­er tikte na een half uur voetballen binnen: 1-0.

Juventus had het zwaar in de eerste helft, maar slaagde er in om de rust zonder extra kleerscheu­ren te halen. De Italianen stonden na de pauze gegroepeer­der en maakten het

Lyon iets moeilijker, maar de ploeg van Garcia kwam toch niet echt in de problemen. Pas in de slotfase zette Juventus echt aan, claimde Ronaldo een strafschop die hij niet kreeg en werd een goal van Paulo Dybala afgekeurd wegens buitenspel.

Gesteund door het eigen publiek hield Lyon in de laatste tien minuten stand en trekt het met een prima uitgangspo­sitie naar Turijn. Juventus mag eigenlijk geen doelpunt tegen krijgen in eigen huis, want anders moet het drie keer scoren om nog naar de kwartfinal­e van de Champions League te kunnen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname