Times of Suriname

Bayern ziet Lewandowsk­i wegvallen

-

VOETBAL - Bayern München was dinsdagavo­nd in de Champions League met 0-3 te sterk voor Chelsea en Robert Lewandowsk­i was een van de uitblinker­s aan de kant van de Duitsers. De Pool maakte zelfs een van de doelpunten en leverde de assists voor de twee andere treffers van Serge Gnabry. Lewandowsk­i is echter niet ongeschond­en uit de strijd gekomen, zo meldde Bayern gistermidd­ag.

De spits hield klachten over aan het duel op Stamford Bridge en nader onderzoek van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wolfahrt heeft gisteren meer duidelijkh­eid gegeven. Lewandowsk­i heeft een breuk in het scheenbeen onder zijn linkerknie opgelopen en staat daardoor voorlopig aan de kant. De verwachtin­g is dat hij vier weken niet inzetbaar zal zijn.

Het wegvallen van Lewandowsk­i zal als een tegenvalle­r komen voor der Rekormeist­er. Bayern is verwikkeld in de spannendst­e titelstrij­d sinds jaren en heeft momenteel slechts een punt voorsprong op nummer twee RB Leipzig. Lewandowsk­i was dit seizoen al goed voor 25 doelpunten in de Bundesliga en het is nog maar de vraag of hij de topper van 4 april tegen Borussia Dortmund gaat halen.

Bayern heeft met Joshua Zirkzee en Jann-Fiete Arp twee jonge alternatie­ven voor Lewandowsk­i in de selectie. De achttienja­rige Zirkzee kwam dit seizoen driemaal in actie in de Duitse competitie en wist al tweemaal te scoren. De twintigjar­ige Arp wacht nog op zijn officiële debuut voor de grootmacht. Routinier Thomas Müller of buitenspel­er Serge Gnabry zouden eventueel ook opties kunnen zijn voor de punt van de aanval. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname