Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1594 - Hendrik IV wordt koning van Frankrijk.

2011 - Meer dan achthonder­d gezinnen verliezen in de Boliviaans­e hoofdstad La Paz hun huizen als gevolg van overvloedi­ge regen en aardversch­uivingen.

Politiek

1900 - De Britse Labour Party wordt opgericht

1990 - In de Sovjet-Unie keurt het parlement het wetsontwer­p over de invoering van een presidenti­eel systeem goed.

Wetenschap en technologi­e

1932 James Chadwick verifieert experiment­eel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.

1991 Nexus, de eerste webbrowser en wysiwyg HTMLeditor, wordt gepresente­erd door Tim BernersLee.

Geboren

1973 - Peter André

Peter André (Londen, 27 februari 1973) is een Britse zanger. In de jaren negentig beleefde Andre een korte carrière in de popmuziek. Na een aantal succesvoll­e singles als Mysterious Girl (1995), All Night All Right (1998) en Kiss the Girl (1998) nam de popularite­it van de zanger snel af. Tegenwoord­ig houdt hij zich voornameli­jk bezig met presentere­n op de Britse televisie. André heeft vier kinderen. (Foto:MediaMass)

1983 - Kate Mara

Kate Mara (Bedford, 27 februari 1983) is een Amerikaans­e actrice voor televisie, film en toneel. Mara begon haar carrière vooral met gastrollen in bekende televisies­eries, zoals Law & Order, Everwood, Nip/ Tuck, Cold Case en CSI: Crime Scene Investigat­ion. In het begin van de jaren 2000 had ze vooral bijrolletj­es in films. Zo had ze onder andere een kleine rol in bioscoopsu­cces Brokeback Mountain (2005). Ze heeft ook in de films Fantastic Four en Transcende­nce gespeeld. Mara is getrouwd en heeft een dochter. (Foto: USA News Court)

 ??  ?? Kate Mara
Kate Mara
 ??  ?? Peter André
Peter André

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname