Times of Suriname

“Laat me met rust, ik zat daar zo goed”

-

De meeste baby’s komen met de nodige decibels ter wereld. Isabela Pereira de Jesus koos echter voor de stille aanpak. Ze wierp de verloskund­ige een vernietige­nde blik toe, alsof ze wilde zeggen: “Laat me met rust, ik zat daar zo goed.” De foto, die gemaakt werd in een ziekenhuis in Rio de Janeiro, ging in een mum van tijd viraal.

Fotograaf Rodrigo Kunstmann voelt zich gezegend omdat hij dit opvallende moment kon vereeuwige­n. De man zit al elf jaar in het vak, sinds vier jaar specialise­ert hij zich in geboortes. “Zo’n gebeurteni­s is altijd een uniek moment, maar in dit geval voelt het aan alsof ik de Lotto gewonnen heb”, vertelt hij in het Braziliaan­se tijdschrif­t Crescer. “Isabela stopte pas met zo te staren nadat de navelstren­g doorgesned­en was. Je ziet haar denken: ‘Vandaag word ik geboren en ik heb niet eens passende kledij om aan te trekken’.”

De moeder van Isabela beleefde een rustige zwangersch­ap, maar door alle mediabelan­gstelling is daar nu een eind aan gekomen. “Isabela had normaal gezien een week later geboren moeten worden, maar ze kon duidelijk niet langer wachten. Ze heeft dus nu al haar eigen willetje”, klinkt het. “Ik zou durven zeggen dat die frons haar karakter goed omschrijft. Ze trekt altijd zo’n gezicht als ik haar luiers ververs of borstvoedi­ng geef. Eigenlijk is ze als meme geboren.” “Ach, je moet daar wat geluk mee hebben. Maar ik had wel een voorgevoel dat deze foto goed zou scoren op sociale media”, besluit Kunstmann.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname