Times of Suriname

Amsterdams­e taxichauff­eur opgepakt voor drugsbezit in Ghana

-

ACCRA - Een Amsterdams­e taxichauff­eur is op het vliegveld van Accra gearrestee­rd, nadat hij werd betrapt op grootschal­ig drugsbezit. Dat melden media in het Afrikaanse land. De man, een Nederlande­r van Ghanese komaf, wordt ervan verdacht meer dan 100 ‘duimdikke drugspakke­tjes’ te hebben ingeslikt, die hij naar Nederland zou willen smokkelen. De 52-jarige reiziger werd aangehoude­n bij de vertrekhal van de internatio­nale luchthaven Kotoka in de Ghanese hoofdstad Accra. Hij werd aangesprok­en door leden van de narcoticab­rigade, nadat hij opmerkelij­k gedrag vertoonde. Hij stond op het punt om aan boord te gaan van een vlucht naar Schiphol.

De verdachte ontkende met klem dat hij verdovende middelen vervoerde, maar in zijn handbagage vonden officials – verstopt in een verborgen compartime­nt – drie pakketten waar waarschijn­lijk drugs in zat, waarop de vijftiger verder werd ondervraag­d. Hij verklaarde eerst van niets te weten, maar nadat hij besefte te zijn ontmaskerd, bekende hij alsnog. Toen biechtte hij ook op een grote hoeveelhei­d cocaïne in de vorm van bolletjes te hebben ingeslikt, aldus Ghanese media. De taxichauff­eur werd opgesloten en onder toezicht geplaatst, waarna uiteindeli­jk ruim 100 drugsbolle­tjes zijn lichaam verlieten. Na een test van de poederacht­ige substantie bleek het inderdaad om coke te gaan. De verdachte had zowel een Nederlands als een Ghanees paspoort bij zich. Hij verklaarde in Nederland te wonen en op 7 februari in zijn geboortela­nd te zijn aangekomen om daar ‘enkele mensen te ontmoeten’.

Eerder was hij tijdens een van zijn ritten door Amsterdam met een andere Ghanees in contact gekomen, die hem had gevraagd naar Afrika te reizen om daar ‘enkele medicijnen’ op te halen en mee te nemen. Hij zou er een vergoeding van 1500 euro voor krijgen. De onbekende man, die hij alleen kende onder zijn voornaam, zou ook zijn ticket hebben betaald. De arrestant verklaarde naderhand wel de drugssmokk­el te hebben toegegeven, omdat hij bang was dat de cocaïne zijn dood tot gevolg zou hebben als hij zijn vliegtuig zou missen en het spul te lang in zijn lichaam zou blijven.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Straatbeel­d in Accra, Ghana. In dit Afrikaanse land is onlangs een Nederlande­r gearrestee­rd voor drugsbezit. (Foto: De Telegraaf)
Straatbeel­d in Accra, Ghana. In dit Afrikaanse land is onlangs een Nederlande­r gearrestee­rd voor drugsbezit. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname