Times of Suriname

Duitsland zoekt carnavalsv­ierders die contact hadden met besmet echtpaar

-

DUITSLAND - Duitse autoriteit­en zijn op zoek naar circa driehonder­d mensen die carnaval hebben gevierd in Langbroich, een dorp op zo een 10 kilometer afstand van Sittard. Zij hebben mogelijk feestgevie­rd met een Duitse man en zijn vrouw bij wie woensdag het coronaviru­s is geconstate­erd, meldden Duitse media gisteren.

Het crisisteam van het district Heinsberg in NoordrijnW­estfalen roept mensen die in Langbroich carnaval hebben gevierd op zich te melden. De autoriteit­en verzoeken deze carnavalsv­ierders om samen met hun huisgenote­n veertien dagen thuis in quarantain­e te blijven.

Voor zover bekend hebben vier mensen op deze manier het COVID-19-virus opgelopen. Het gaat om onder anderen een militair die vermoedeli­jk carnaval vierde met het stel. Hij ligt in een ziekenhuis in Koblenz.

In totaal zijn 27 mensen in Duitsland besmet geraakt met het virus. De meesten van hen zijn al genezen en ontslagen uit het ziekenhuis.

GGD Zuid-Limburg gaat er vooralsnog van uit dat de patiënten in Duitsland geen direct contact hebben gehad met Nederlande­rs, zegt een woordvoerd­er in gesprek met NU.nl. De GGD staat volgens hem in direct contact met de gezondheid­sautoritei­ten in Duitsland. “Zodra er een link met Nederland is, nemen wij de zaak meteen over”, vertelt hij.

Woensdag begon de GGD een kortstondi­g contactond­erzoek, omdat een 47-jarige man uit Langbroich onlangs in Limburg was geweest. Dat onderzoek werd stopgezet, omdat de man tijdens zijn verblijf in Nederland niet besmetteli­jk bleek te zijn geweest.

(NU)

 ??  ?? Enkele protestant­en op straat. (Foto: HLN)
Enkele protestant­en op straat. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname