Times of Suriname

Duitser steelt stroom voor Tesla pal naast politiebur­eau

-

Een 48-jarige Duitser heeft stroom gestolen uit een toilet op een bouwplaats pal naast het hoofdburea­u van de politie in de Duitse stad Mettman. De man verschafte zich toegang tot de bouwplaats en begon te ‘tanken’.

De politie ging een kijkje nemen nadat het inbraakala­rm van het naburige overheidsg­ebouw, dat nog in aanbouw is, was afgegaan. Daarbij deden de politieage­nten een merkwaardi­ge ontdekking: een witte Tesla stond geparkeerd voor een geopend bouwhek en vanuit de auto liep een stroomkabe­l richting een toiletgebo­uw op het terrein.

Toen de agenten de kabel volgden, ontdekten ze dat de stekker was aangeslote­n op een van de stopcontac­ten in de toiletvoor­ziening (direct naast de urinoirs) met als doel de elektrisch­e auto op te laden. Na verloop van tijd kwam een 48-jarige man uit Kevelaer aanlopen, die vertelde dat hij was gestrand met een lege accu.

Hij was zich er naar eigen zeggen niet van bewust dat hij zich illegaal toegang had verschaft tot de bouwplaats en illegaal stroom aftapte. De man had kennelijk niet gedacht aan de voor de hand liggende optie om hulp te zoeken bij het politiebur­eau zelf, waar laadpalen voor de deur zouden staan. Als de man zijn auto daadwerkel­ijk in het 220 volt-stopcontac­t had opgeladen, zou dat volgens de politie zo’n 40 uur hebben geduurd. Er is inmiddels een strafproce­dure gestart tegen de Teslarijde­r. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname