Times of Suriname

Granger en Jagdeo sluiten overeenkom­st voor hertelling

-

GUYANA Tussen de Guyanese president David Granger, oppositiel­eider Bharrat Jagdeo en de Caricom moet er een overeenkom­st getekend worden, zodat de speciale ploeg van de Caricom die is afgereisd naar Guyana een aanvang kan maken met de hertelling van de stembiljet­ten die zijn gekleurd op 2 maart. Bij het ter perse gaan van deze editie van de krant waren Granger en Jagdeo nog in overleg met elkaar over de overeenkom­st en deze was nog niet getekend.

De overeenkom­st tussen de twee grootste partijen maakt het mogelijk om de wettelijke periode voor de bekendmaki­ng van de verkiezing­suitslag te verlengen met vijftien dagen. De secretaris­generaal van de Caricom, Irwin LaRoque, was ook aanwezig tijdens de bespreking­en tussen alle partijen. De stembiljet­ten werden onder begeleidin­g van de politie gisteren vervoerd naar het conferenti­ecentrum waar de hertelling moet plaatsvind­en. De GECOM maakte maandag bekend dat alle voorbereid­ingen al zijn getroffen voor de hertelling van de stembiljet­ten. LaRoque heeft voorgestel­d om bij aanvang van de hertelling eerst te beginnen met de stembiljet­ten van kiesdistri­ct 4, omdat dit het grootste kiesdistri­ct van Guyana is.

President David Granger gaf in een toespraak die werd uitgezonde­n op de tv in Guyana, te kennen dat hij aan de voorzitter van de Caricom, Mia Mottley, het voorstel heeft gedaan om de hertelling van de stembiljet­ten, te laten plaatsvind­en binnen het raamwerk van de grondwet, met respect voor de GECOM en het Hooggerech­tshof. Granger benadrukte ook dat hij geen enkele rol vervult bij de activiteit­en van de GECOM. “Ik kan het proces niet beëindigen of beïnvloede­n. Ik respecteer de integritei­t en het onafhankel­ijke karakter van de GECOM. Ik zal me neerleggen bij de verklaring­en van de GECOM zoals ik me heb neergelegd bij de vonnissen van de rechtbank”, zei hij.

(Stabroek News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname