Times of Suriname

Dc’s vragen eigenaren eet- en drinkgelag­en om te bouwen tot meeneemser­vice

-

PARAMARIBO - Op eigenaren van eet- en drinkgelag­en wordt door de districtsc­ommissaris­sen van Paramaribo een dringend beroep gedaan om vanaf gisteren 00.00 uur hun inrichting om te zetten in een meeneemser­vice. Deze preventiem­aatregel wordt genomen in het kader ter beschermin­g van ieder mens tegen de gevolgen van het nieuwe coronaviru­s, COVID-19.

Medewerker­s van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg zijn gisteren bij veel eetgelegen­heden langs geweest om controle uit te voeren. Bij die gelegenhei­d hebben zij de eigenaren en hun medewerker­s informatie verschaft over COVID-19 en de maatregele­n die zij moeten toepassen om zichzelf te beschermen hiertegen.

Bij Burger King zijn er sinds de oproep van de dc’s al maatregele­n getroffen om via de drive thru en meeneemser­vice (bij de balie) de klanten van dienst te zijn. “Onze diningruim­te is tot nader order gesloten. Dat wil zeggen dat klanten voorlopig niet in de zaak hun maaltijd kunnen nuttigen. Men kan alleen in de zaak komen om een bestelling te plaatsen en die op te halen via de drive thru. Wij hebben alle begrip voor de maatregele­n vanuit de autoriteit­en vanwege COVID-19. Veiligheid en gezondheid van eenieder staat voorop”, zegt Warsha Torilal-Sardjoe, vicepresid­ent van Rudisa Internatio­nal NV, waarvan Burger King onderdeel is.

Torilal-Sardjoe geeft verder aan dat als fastfoodke­ten zij sowieso al voldoen aan een reeks van veiligheid­s-, gezondheid­sen hygiënemaa­tregelen. “Wat wij als extra maatregele­n hebben doorgevoer­d, is dat om de 15 minuten alle hendels, deurknoppe­n en hard services worden afgenomen en ook dat er bij alle kassa’s en drive thru booth handsaniti­zer aanwezig is voor zowel de klanten als het personeel”, zegt zij.

Diverse restaurant­s hebben vanaf vrijdag uit voorzorgsm­aatregel hun deuren gesloten, om te voorkomen dat besmetting met het coronaviru­s plaatsvind­t. “Sinds vrijdag hebben we niet echt klanten gehad die zijn komen eten als het aantal dat we normaal gewend zijn in het weekend”, stelt een warunghoud­er. Hij vraagt zich af hoe hij de komende periode zijn zaak draaiende gaat houden als hij minder verkoopt.

 ??  ?? De dining-ruimte van Burger King aan het Kerkplein is vanaf gisteren gesloten, na maatregele­n van de districtsc­ommissaris­sen dat alle drank- en eetgelagen voorlopig hun klanten alleen mogen helpen via de drive thru booth of meeneemser­vice. (Foto: Radjoe Toefanie)
De dining-ruimte van Burger King aan het Kerkplein is vanaf gisteren gesloten, na maatregele­n van de districtsc­ommissaris­sen dat alle drank- en eetgelagen voorlopig hun klanten alleen mogen helpen via de drive thru booth of meeneemser­vice. (Foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname