Times of Suriname

Jonge ontuchtple­ger huilde tranen met tuiten

-

PARAMARIBO –RF (19) is vorige week veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Hij heeft reeds twee maanden in gevang doorgebrac­ht. RF heeft ontucht gepleegd met zijn vijfjarige nicht. Zijn moeder was met een tante naar een vergaderin­g en die tante had hem gevraagd te letten op haar dochtertje. Hij was alleen met het kind in huis en moest van zijn moeder en tante de achterdeur openlaten, zodat zij na de vergaderin­g binnen konden komen. RF sloot echter alle deuren en ging in de kamer bij het meisje. Hij betastte het meisje dat wakker schrok. Nadien is hij in de woonkamer gaan zitten.

De tante en de moeder moesten hem bij thuiskomst roepen om de achterdeur open te doen. Daarbij deed RF zenuwachti­g. De tante ging meteen bij haar dochtertje en zag dat haar slaapjurk omhoog was. Het meisje vertelde haar moeder wat haar was overkomen.

RF betuigde spijt en huilde tranen met tuiten op de zitting. Hij weet niet wat met hem was gebeurd.

Advocaat Therese Roos pleitte dat het slachtoffe­r niet aan de zorg van RF was toevertrou­wd. RF moest slechts een avond op het meisje letten. Volgens Roos is RF een first offender die geen seksuele voorlichti­ng heeft gehad, en niet weet om te gaan met zijn seksuele gevoelens. Zij zegt dat de jongeman naar een vakschool ging.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname