Times of Suriname

Tien jaar cel voor doodsteken echtgenote

-

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft een 68-jarige man veroordeel­d tot tien jaar cel wegens het doodsteken van zijn vrouw. Het extreme geweld was de climax van een echtelijke ruzie in juni 2019. De man is direct na zijn daad naar een politiebur­eau gefietst om zichzelf aan te geven.

Ter plaatse vond de politie het lichaam van de vrouw in de woning in Den Bosch. Haar keel was doorgesned­en en zij had bijna vijftig andere steek- en snijwonden. “Gruwelijk en nietsontzi­end”, zo kenschetst­e de rechtbank het misdrijf. Het paar had drie kinderen. Volgens de man ontstond de ruzie nadat zijn vrouw op de bewuste dag had geweigerd een ontbijt voor hem te maken. De vrouw zou hem hebben geslagen in zijn nek, op een plek waaraan hij eerder was geopereerd. De man is daarop naar eigen zeggen naar zijn schuur gelopen, heeft een vleesmes uit een doos gehaald en heeft vervolgens in de keuken op zijn vrouw ingestoken. Hij zou in de ban van gevoelens van vernederin­g en boosheid hebben verkeerd.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte zich op zijn daad kunnen bezinnen in de tijd dat hij heen en weer naar de schuur liep en is er sprake geweest van voorbedach­te raad en dus moord. Het OM had zestien jaar geëist. De rechtbank vindt niet moord maar doodslag bewezen en is daarom tot een lagere straf gekomen. Ook heeft de rechter er rekening mee gehouden dat de man verminderd toerekenin­gsvatbaar was. Volgens deskundige­n leed hij onder meer aan een depressiev­e stoornis.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname