Times of Suriname

Braziliaan­se club Grêmio verschijnt uit protest met mondkapjes op veld

-

VOETBAL - De spelers van de Braziliaan­se club Grêmio zijn zondag met mondkapjes op het veld verschenen, voorafgaan­d aan de wedstrijd tegen São Luiz. De ploeg protesteer­de daarmee tegen het besluit van de Braziliaan­se voetbalbon­d (CBF) om de competitie gewoon door te laten gaan.

Terwijl vele competitie­s, waaronder de Eredivisie, op dit moment vanwege het coronaviru­s stilliggen, werd er in Brazilië nog wel gevoetbald. Dat gebeurde weliswaar achter gesloten deuren, maar Grêmio kon zich daar niet in vinden. De spelers van ‘Tricolor dos Pampas’ kwamen daarom met mondkapjes uit de spelerstun­nel. “Dit protest is om onze steun te tonen om het kampioensc­hap stil te leggen”, zei technisch directeur Paulo Luz van Grêmio na afloop van de wedstrijd.

“Het leven moet voorrang hebben.”

Het protest van Grêmio had effect, want later op de dag besloot de Braziliaan­se voetbalbon­d alle wedstrijde­n tot nader order uit te stellen. Zonder de mondkapjes won Grêmio de wedstrijd tegen São Luiz in de Campeonato Gaúcho, het kampioensc­hap van de Braziliaan­se staat Rio Grande do Sul, voor eigen publiek in Porto Alegre met 3-2. Grêmio, dat in 1995 de strijd om de wereldbeke­r voor club verloor van Ajax, is niet de eerste club die op deze manier protesteer­t. Eerder deze maand wilde Pescara in de Italiaanse Serie B met mondkapjes spelen tegen Benevento, maar de scheidsrec­hter verbood dat.

In Brazilië staan op dit moment 121 mensen geregistre­erd die zijn besmet met het coronaviru­s. (Nusport)

 ??  ?? Uit protest verscheen Grêmio met mondkapjes op het veld. (Foto: Globo)
Uit protest verscheen Grêmio met mondkapjes op het veld. (Foto: Globo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname