Times of Suriname

Eerste atletiekwe­dstrijd in China afgewerkt sinds uitbraak coronaviru­s

-

ATLETIEK - Terwijl in Europa vrijwel alle sportcompe­tities stilliggen, is in China zondag de eerste atletiekwe­dstrijd afgewerkt, sinds daar de sportevene­menten van de kalender werden gehaald vanwege de uitbraak van het coronaviru­s. De atleten kwamen in actie in Peking. In China begon in december de uitbraak van het coronaviru­s. De afgelopen maanden zijn in dat land ruim 80.800 mensen besmet geraakt en in die periode overleden bijna 3.200 mensen aan COVID-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaak­t.

Dat zorgde ervoor dat alle sportevene­menten in China vanaf eind januari werden stilgelegd. Het Aziatische land zegt het virus nu onder controle te hebben, waardoor er dus ook weer kan worden gesport. Bij de indooratle­tiekwedstr­ijd in Peking, die aanvankeli­jk voor 30 januari op het programma stond, werden geen toeschouwe­rs toegelaten. Er deden voornameli­jk atleten van de organisere­nde universite­it in de Chinese hoofdstad mee, maar ook een internatio­nale topper als Gong Lijiao was van de partij.

Gong, tweevoudig wereldkamp­ioene kogelstote­n, verbeterde in Peking ook de beste prestatie van het seizoen. De 31-jarige Chinese kwam in haar eerste wedstrijd van het jaar tot een afstand van 19,70 meter. De Chinese atletiekbo­nd bevestigde dat er ook andere atletiekwe­dstrijden op het programma staan in april.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname