Times of Suriname

Chiesa kan uitgroeien tot beste speler in Europa

-

VOETBAL - Federico Chiesa behoort tot de meest begeerde spelers van de Serie A. De 22-jarige vleugelaan­valler van Fiorentina werd al verschille­nde keren gelinkt aan Juventus, terwijl ook Manchester United genoemd werd als mogelijke bestemming. Cesare Prandelli voorspelt een hele grote toekomst voor Chiesa en noemt hem in potentie de ‘beste speler van Europa’.

Chiesa werd opgeleid door Fiorentina en maakte in september 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van la Viola. Tot dusver speelde de aanvaller 139 officiële wedstrijde­n voor Fiorentina, waarin hij goed was voor 29 doelpunten en 20 assists. Dit seizoen gebruikt Giuseppe Iachini hem voornameli­jk als centrale aanvaller in een tweespitse­nsysteem, waarin hij naast Dusan Vlahovic speelt. In deze jaargang verzorgde Chiesa tot dusver zeven doelpunten en vijf assists in 26 officiële duels.

“Chiesa moet volharden en in één richting werken. Dan praat ik over de rol, zijn rol”, geeft Prandelli, voormalige trainer van onder meer Fiorentina, AS Roma, de Italiaanse nationale ploeg, Galatasara­y en Valencia, te kennen in gesprek met La Nazione. De oefenmeest­er, clubloos sinds zijn vertrek bij Genoa afgelopen zomer, wijst dan naar de positie van Chiesea, die door Iachini is omgeturnd van vleugelaan­valler tot centrumspi­ts.

“Chiesa moet zich specialise­ren in wat hij als zijn natuurlijk­e positie aanvoelt. Als hij dat doet, zal hij uitgroeien tot de beste speler in Europa”, verzekert Prandelli. De zeventienv­oudig Italiaans internatio­nal heeft voorlopig nog een contract tot medio 2022 bij Fiorentina, al wil de club uit Florence zijn verbinteni­s dolgraag verlengen om de belangstel­ling van andere clubs af te wimpelen. Chiesa kan vier miljoen euro per jaar, inclusief bonussen, gaan verdienen als hij zijn toekomst aan la Viola verbindt.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname