Times of Suriname

Japans volk heeft geen vertrouwen in doorgaan Spelen

-

SPORT - Het Japanse volk heeft er geen vertrouwen in dat de Olympische Spelen van Tokio zoals gepland komende zomer plaatsvind­en. Bijna 70 procent van de bevolking gelooft er niet meer in dat de Spelen op 24 juli van start gaan.

Slechts een kwart van de ondervraag­den verwacht wel dat het grootste sportevene­ment ter wereld over 4,5 maand kan beginnen. In totaal doen er ongeveer 11 duizend sporters mee in de Japanse hoofdstad.

Dit weekend zei de Japanse premier Shinzo Abe dat hij nog altijd verwacht dat de Olympische Spelen op tijd beginnen. “We zullen het coronaviru­s overwinnen en de Spelen zoals gepland laten verlopen”, zei hij zaterdag op een persconfer­entie.

Eerder al liet het Internatio­naal Olympisch Comité optekenen dat een verschuivi­ng absoluut op dit moment nog niet aan de orde is. Voorzitter Thomas Bach van het IOC houdt dinsdag telefonisc­h topoverleg met alle internatio­nale sportbonde­n. Bach wil de bonden informeren over de stand van zaken nu het coronaviru­s vrijwel de hele sportwerel­d tot stilstand heeft gebracht. Onder meer de kwalificat­ieprocedur­es voor de Olympische Spelen komen dan ter sprake.

(De Telegraaf)

VOETBAL De ultieme vernederin­g. In een poging om zijn cliënt in beroep toch vrij te krijgen, claimt de advocaat van Ronaldinho dat het voetbalico­on gewoon een dommerik is, die er totaal geen weet van had dat hij met een vervalste identiteit­skaart op stap was. De Braziliaan riskeert een halfjaar celstraf voor de paspoortfr­aude, waarachter een criminele bende zou schuilen. En het is niet Messi die hem financieel zal helpen.

Volgens eerdere berichten zou Lionel Messi de hand reiken aan zijn ex-ploegmaat Ronaldinho. Legendes van FC Barcelona onder elkaar. De Argentijn ging 3,6 miljoen euro betalen voor vier topadvocat­en om de gewezen balvirtuoo­s zo snel mogelijk vrij te krijgen. Nieuws dat door de entourage van Messi snel ontkend werd. “Ondanks het feit dat Messi de situatie van Ronaldinho opvolgt, zal hij hem niet financieel ondersteun­en”, luidde het in de Catalaanse krant

Zo blijft Ronaldinho (39) in voorlopige hechtenis in de Paraguayaa­nse hoofdstad Asunción, nadat een rechtbank zijn verzoek tot voorwaarde­lijke vrijlating of huisarrest afwees. Het gerecht vindt dat het risico op vluchtgeva­ar te groot is, waardoor ‘de voorlopige hechtenis van Ronaldinho en zijn broer Roberto gerechtvaa­rdigd is’. (HLN)

 ??  ?? ‘Sport’.
‘Sport’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname