Times of Suriname

Duitse Liga luidt noodklok

-

VOETBAL De Deutsche Fussball Liga (DFL) heeft geen idee wanneer de Bundesliga kan worden hervat. De noodgedwon­gen pauze als gevolg van het coronaviru­s kan volgens DFLbaas Christian Seifert een enorme financiële impact hebben op de clubs.

“We willen bewerkstel­ligen dat de 36 teams uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga overleven tot dag x, wanneer we voetballen. Dit gaat niet om het betalen van miljoenen aan spelerssal­arissen, maar om ervoor te zorgen dat duizenden mensen hun banen niet verliezen”, sprak Seifert maandag tijdens een persconfer­entie. “Spookduels (wedstrijde­n zonder publiek, red.) kunnen straks weleens de enige manier zijn om op korte termijn te overleven. Aan de 612 duels op de hoogste twee niveaus zijn circa 56 duizend banen verbonden.”

Eerder op de dag besloten de clubs reeds het voetbal in Duitsland stil te leggen tot begin april. “Of we het seizoen kunnen afmaken, hangt af van de UEFA-beslissing van morgen. Ik denk dat we na die meeting wat meer ruimte hebben om het seizoen te voltooien.”

De UEFA vergadert vandaag met vele belanghebb­enden over hoe het verder moet. Aan de orde komt onder meer de vraag of het EK moet worden uitgesteld.

Seifert en de zijnen kregen veel kritiek omdat de wedstrijde­n van het voorbije Bundesliga-weekeinde pas vrijdag werden geschrapt. “Ik snap die geluiden. Maar we hebben voortduren­d overlegd met de autoriteit­en. De situatie veranderde per uur.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname