Times of Suriname

FloraHolla­nd: bijna helft aanvoer vernietigd

-

AALSMEER Veilingcoö­peratie Royal FloraHolla­nd vraagt haar kwekers om minder bloemen en planten aan te voeren. De veiling legt uit dat vrijdag alleen al 20 procent van de aangevoerd­e producten is vernietigd omdat er geen kopers waren. Gisteren draaide bijna de helft van de aangevoerd­e goederen door. FloraHolla­nd merkt daarbij op dat de aanvoer al een kwart lager is dan

- normaal.

FloraHolla­nd luidde eerder al de noodklok. Het veilingbed­rijf stelt dat de Nederlands­e sierteelts­ector ongekend hard wordt getroffen en gaat de kwekers quota opleggen. Voor bloemen wordt vanaf dinsdag een maximum percentage van 30 procent van het aantal bloemen ten opzichte van vorige week dinsdag gehanteerd. Voor kamerplant­en is dit 50 procent en voor tuinplante­n 75 procent. Boven deze percentage­s worden de producten niet geveild.

Ook mogen producten van mindere kwaliteit, de zogeheten A2- en B-kwaliteit niet meer aangelever­d worden. Daarnaast worden producten niet meer overgeveil­d. De noodmaatre­gelen worden van dag tot dag bekeken op basis van actuele informatie. Afgelopen twee weken lagen de prijzen al tot 50 procent lager dan normaal. De verwachtin­gen voor komende weken zijn nog slechter. Dit is normaal gesproken de piekperiod­e voor de sierteelt in de aanloop naar Moederdag in verschille­nde landen. De gebruikeli­jke omzet in deze periode is 150 miljoen tot 200 miljoen per week.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname