Times of Suriname

Vijf Serie A-clubs trainen maandag ondanks recordaant­al doden door corona

-

VOETBAL - Cagliari, Lazio, AC Milan, Lecce en Udinese hervatten maandag al de training. De spelers zullen in kleine groepjes worden onderverde­eld om de huidige regels voor de onderlinge afstanden tussen mensen zo veel mogelijk te respectere­n en de gezondheid van de voetballer­s te beschermen.

Sassuolo begint woensdag weer met trainen; een dag later stappen Hellas Verona en Parma het trainingsv­eld op. Brescia begint op 29 maart, terwijl de rest van de clubs nog geen beslissing heeft genomen. De aankondigi­ng om weer te gaan trainen, komt op een opmerkelij­k moment, omdat woensdag een recordaant­al van 475 mensen in Italië is overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s. Italië is in de wereld na China het zwaarst getroffen land door het coronaviru­s. Het aantal doden bedroeg woensdag bijna 3000, terwijl ruim 35 duizend mensen besmet zijn. Ondanks het feit dat de coronacris­is in Italië nog lang niet voorbij is, vinden de clubs dat het tijd is om weer in training te gaan. De Italiaanse spelersvak­bond (AIC) is het daar niet mee eens. Volgens de AIC is het nog veel te vroeg om de voetballer­s weer het veld op te sturen. “We hebben het gedrag van bepaalde clubs, die spelers willen laten trainen tijdens deze dagen, aan de kaak gesteld. Spelers zouden in deze situatie thuis moeten blijven”, benadrukte voorzitter en oud-voetballer Damiano Tommasi woensdag.

Vincenzo Spadafora, de minister van Sport van Italië, kijkt hoopvol naar de nabije toekomst. Hij gaat er nog altijd van uit dat de

Serie A voltooid kan worden en noemde 2 mei daarbij als datum. “De Italiaanse competitie kan op 2 mei hervat worden, daar hopen we op. We gaan bekijken of we toeschouwe­rs kunnen toelaten, of dat we achter gesloten deuren moeten spelen. We moeten ook rekening houden met de Champions League en de Europa League, die in het nieuwe schema ingepast zullen worden.” Negen dagen geleden kwam de Serie A stil te liggen, toen de immense omvang van de uitbraak van het coronaviru­s in Italië duidelijk was geworden. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname