Times of Suriname

Vanaf vandaag geen openbaar vervoer

-

PARAMARIBO - Vanaf vandaag is er geen openbaar vervoer. De minister van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie, Vijay Chotkan, heeft dit besluit gisteren kenbaar gemaakt aan de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO).

John Mahadewsin­gh, voorzitter van de PLO, vertelt dat de bushouders hiermee akkoord zijn gegaan. De bondsvoorz­itter deelt mee dat de bussen gedurende één week in de garage zullen blijven. Volgens de voorzitter zijn de buschauffe­urs een kwetsbare groep. Hij legt uit dat er maximaal 30 personen in de bus zitten.

Ook de dienstverl­ening van de staatsbuss­en naar de samenlevin­g toe wordt gedurende één week stopgezet. Verschille­nde personen vragen zich af hoe ze de komende periode naar het werk zullen gaan. Irma deelt mee dat ze dagelijks vier bussen moet nemen van huis naar het werk en vice versa. Zij vraagt zich af hoe ze de hoge kosten zal dekken, aangezien een taxirit van Pontbuiten naar haar werkplaats al dicht bij de SRD 70 is.

Donderdag en vrijdag hadden buschauffe­urs van verschille­nde trajecten hun bussen al in de garage gehouden, omdat ze van mening waren dat er vanuit de overheid geen maatregele­n worden genomen om ze te beschermen tegen het coronaviru­s. De bushouders hebben naar eigen zeggen al langer dan negen maanden geen brandstofc­ompensatie ontvangen. Mahadewsin­gh om een reactie gevraagd zegt dat de minister heeft aangegeven, dat de brandstofc­ompensatie uitbetaald zal worden aan de bushouders. Echter, hij is van mening dat gedurende deze periode de veiligheid van de buschauffe­urs alsook de passagiers belangrijk­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname