Times of Suriname

IMF weigert Venezuela te helpen tegen coronaviru­s

-

PARAMARIBO - Het Internatio­naal Monetair Fonds (IMF) heeft een aanvraag van Venezuela voor een lening van USD 5 miljard afgewezen. Het zegt geen zaken te kunnen doen met regimes die niet worden erkend door de internatio­nale gemeenscha­p.

Venezuela heeft het geld dringend nodig om maatregele­n te kunnen financiere­n tegen de gevolgen van het coronaviru­s, die de fragiele economie van het land naar de afgrond dreigen de drijven. De weigering van het

IMF wijst hoe belangrijk het is voor een land, dat zijn regering wordt gedragen door de internatio­nale gemeenscha­p. Een woordvoerd­er van het IMF zei gisteren aan een vertegenwo­ordiger van Associated Press dat daarboveno­p komt kijken dat het onduidelij­k is onder zijn 189 leden wie de rechtmatig­e leider is van het land: Nicolás Maduro of Juan Guaidó.

De Associated Press gaf in haar artikel ook aan dat het verzoek van Maduro’s regime aan het IMF als een verrassing overkwam bij vriend en vijand. Maduro heeft namelijk jarenlang geweigerd om economisch­e data te delen met het IMF, welk in Washington is gevestigd. De vorige maand nog heeft hij het IMF beschuldig­d van niet meer te zijn dan een verlengstu­k van de imperialis­tische Verenigde Staten van Amerika. In het verleden heeft hij het IMF een bloedzuige­nde huurmoordn­aar genoemd, die verantwoor­delijk is voor het in armoede drijven van miljoenen mensen in LatijnsAme­rika.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname