Times of Suriname

Levenslang cel voor tramschutt­er Gökmen T.

-

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft Gökmen T. gistermidd­ag veroordeel­d tot levenslang­e gevangenis­straf voor de bloedige tramaansla­g in Utrecht. Bij de aanslag op het 24 Oktoberple­in kwamen op 18 maart vorig jaar vier mensen om het leven en vielen meerdere gewonden. T. heeft bekend het vuur op de slachtoffe­rs te hebben geopend. Het OM eiste begin deze maand levenslang­e gevangenis­straf tegen T.

De aanklagers noemden de 38-jarige Utrechter “een uiterst gevaarlijk persoon” en het gevaar voor herhaling “aanzienlij­k.” Dat maakt

“een optimale beveiligin­g van de samenlevin­g noodzakeli­jk”, zeiden zij. Direct na het uitspreken van de eis klonk luid applaus vanaf de publieke tribune.

T.’s advocaat vroeg zijn verminderd toerekenin­gsvatbare cliënt geen levenslang, maar een lange gevangenis­straf en tbs met dwangverpl­eging op te leggen. De strafzaak tegen T. - die heeft bekend het vuur op de slachtoffe­rs te hebben geopend - was begin maart het toneel van gedrag dat in rechtszale­n zelden is te zien.

De Utrechter (38) bespuugde op de eerste dag zijn raadsman, schold bij binnenkoms­t in de rechtszaal het publiek uit, stak zijn middelving­er op naar de voorzitter van de rechtbank en lachte provoceren­d om de aangrijpen­de verhalen van nabestaand­en en slachtoffe­rs.

Op de slotdag van de zaak bespuugde hij ook de rechters. Vier dagen lang weigerde hij vragen te beantwoord­en. Door de coronacris­is mochten slechts acht slachtoffe­rs en nabestaand­en bij de uitspraak zijn. T. zelf was er niet. De uitspraak was via een livestream te volgen.

(De Telegraaf)

08:00

Animation Serie: Scooby-Doo and Guess Who?

08:25 Animation Movie: Aladdin Animation Movie: Aladdin and the Return of Jafar Animation Serie: Looney Tunes

09:55

11:05

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname