Times of Suriname

Baas bekende Britse pubketen blijft volhouden: “Kans op besmetting in café is heel klein”

-

ENGELAND - “De Britse pubs sluiten vanwege de uitbraak van het coronaviru­s is overdreven”, beweert ondernemer Tim Martin stellig. Hij is oprichter en grote baas van de pubketen Wetherspoo­ns. Volgens Martin zullen zijn meer dan 800 cafés ook zolang mogelijk open blijven omdat “de kans op besmetting zeer klein is”. De uitspraken die hij gisteren op tv-zender Sky News deed, lokken heel wat kritiek uit.

Martin ontkende in hetzelfde gesprek dat het onverantwo­ordelijk is om in quarantain­etijden zijn pubs open te houden. In het Verenigd Koninkrijk moeten cafés nog altijd niet verplicht sluiten vanwege de coronacris­is, in tegenstell­ing tot de meeste landen op het Europese vasteland. Bij Sky News zei hij dat het in supermarkt­en gewoonlijk veel drukker is en beweerde hij dat er “nauwelijks sprake is van overdracht van het virus in pubs”. “Ik ben zeker geen expert, maar ik heb een mening en dit is wat ik kan zeggen.

Mensen kunnen het accepteren of niet. Zelfs als je geen epidemiolo­og bent, kun je zien wat andere landen doen en afwegen wat er gebeurd is. Meer mensen hebben het virus opgelopen in één gebouw dan in al onze pubs samen”, tekende The Guardian nog op. Martin kreeg alvast ferme kritiek van televisiep­resentator Piers Morgan op Twitter. “Dit is waanzinnig dom van een roekeloze egoïstisch­e miljonair voor wie geld boven gezondheid primeert. Ga niet naar Wetherspoo­ns”, schreef hij. Premier Boris Johnson heeft nog niet gereageerd op de opmerkinge­n van de flamboyant­e ondernemer, ondanks het feit dat ze in strijd zijn met hun eigen richtlijne­n. Ook opvallend is dat Johnson goed bevriend is met Martin. ‘BoJo’ kreeg in juli vorig jaar steun van Martin bij de verkiezing­en voor de nieuwe Conservati­eve partijleid­er en premier. (HLN)

 ??  ?? Wetherspoo­nsoprichte­r Tim Martin is goed bevriend met Brits premier Boris Johnson. (Foto: HLN)
Wetherspoo­nsoprichte­r Tim Martin is goed bevriend met Brits premier Boris Johnson. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname