Times of Suriname

Clubs hebben geen andere keus dan PL af te maken

-

VOETBAL - De huidige voetbaljaa­rgang in de Premier League wordt hoe dan ook afgemaakt, zo is de algehele overtuigin­g in Engeland. De clubs uit de hoogste Engelse divisie kwamen donderdag bijeen om tijdens een videomeeti­ng te vergaderen over het vervolg van het seizoen en de conclusie is dat het bijna één miljard euro zou kosten om het seizoen vroegtijdi­g te beëindigen.

De Premier League ligt sinds vorige week stil vanwege het coronaviru­s. Sindsdien passeerden diverse scenario’s de revue over het restant van het seizoen, maar een oplossing kwam er nog niet. Nu de UEFA heeft besloten om het EK te verplaatse­n naar de zomer van 2021, is er extra tijd beschikbaa­r om de Premier League af te maken en de clubs willen die tijd ten volle benutten, zo schrijven diverse Engelse kranten vanavond. De voornaamst­e reden is dat het de clubs een fortuin zou kosten om het seizoen vroegtijdi­g te beëindigen. Het niet voltooien van de huidige voetbaljaa­rgang zou financieel en juridisch te grote consequent­ies hebben, ingegeven door de miljardend­eals met Sky Sports en BT Sport. De twee uitzenders van Premier League-voetbal lopen momenteel miljoenen aan inkomsten mis, onder meer doordat veel abonnees voorlopig geen abonnement­skosten betalen en diverse reclame-inkomsten zijn weggevalle­n.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic zouden de clubs Sky Sports en BT Sport gezamenlij­k in totaal ongeveer 820 miljoen aan tvgelden moeten terugbetal­en, indien het seizoen niet wordt afgemaakt. Dat scenario wil men hoe dan ook voorkomen, waardoor het niet ondenkbaar is dat het seizoen in de Premier League zonder publiek zal worden afgemaakt en pas ná 1 juni zal eindigen. Aanvankeli­jk was de bedoeling dat de nationale competitie­s voor 1 juni uitgespeel­d zouden zijn, maar de Premier League overweegt dus te breken met die regel.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname