Times of Suriname

Barcelona zet zinnen op Torres

-

VOETBAL - Ferrán Torres is één van de namen op het verlanglij­stje van Barcelona, zo verzekert Goal donderdag. Het twintigjar­ige toptalent is al enige tijd in onderhande­ling met Valencia over een nieuw contract, maar nu een akkoord al enige tijd uitblijft, ruikt Barcelona zijn kans schoon. De Catalanen zien in Torres naar verluidt een interessan­te aanvallend­e versterkin­g met het oog op volgend seizoen.

De kans is volgens diverse Spaanse media groot dat Barcelona na dit seizoen afscheid neemt van de blessurege­voelige Ousmane Dembélé, terwijl Luis Suárez met zijn 33 jaar bijna een oudgediend­e genoemd mag worden. De huidige koploper van LaLiga zoekt zodoende naar aanvallend­e versterkin­gen en zou weleens bij Valencia uit kunnen komen, nu die club er niet in slaagt om Torres langer aan zich te binden.

Valencia wil de samenwerki­ng met de jonge rechtsbuit­en dolgraag verlengen, maar Torres zelf weigert vooralsnog een nieuw contract te onderteken­en. Daardoor ligt hij na dit seizoen nog maar één jaar vast in het Mestalla en rekenen Spaanse media aankomende zomer op een vertrek. Torres kan op beide flanken uit de voeten, maar speelde verreweg de meeste wedstrijde­n dit seizoen als rechtsbuit­en. Torres debuteerde tweeënhalf jaar geleden al in de hoofdmacht van Valencia, maar beleeft dit seizoen zijn definitiev­e doorbraak. Van de 25 wedstrijde­n in LaLiga die hij deze voetbaljaa­rgang speelde, deed hij er 20 mee vanaf het eerste startsigna­al; na 35 duels in alle competitie­s dit seizoen staat hij op 6 doelpunten en 7 assists.

Behalve Barcelona hebben ook Borussia Dortmund en Juventus hun oog namelijk laten vallen op Torres, zo klinkt het. De Spaans jeugdinter­national heeft bij Valencia een ontsnappin­gsclausule van 100 miljoen euro in zijn contract staan, maar Barcelona rekent erop dat Torres voor een zachtere prijs op te halen is zolang hij zijn jawoord niet aan Valencia heeft gegeven. (AD)

 ??  ?? Barcelona wil Ferrán Torres van Valencia overnemen. (Foto: AD)
Barcelona wil Ferrán Torres van Valencia overnemen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname