Times of Suriname

Koeman stipt Barça-probleem aan

-

VOETBAL - Ronald Koeman herhaalt zijn wens om ooit trainer te zijn van FC Barcelona. De Catalanen benaderden hem ook in januari, maar toen bedankte de bondscoach van het Nederlands elftal.

“Barça belde en ik zei ‘nee’ vanwege mijn commitment bij het nationale team”, vertelt Koeman aan Marca. Hij bestrijdt dat het sowieso een slecht moment was om in te stappen in Camp Nou. “Nee, ik denk niet dat het een slecht moment was. Ik had mijn verplichti­ngen richting Oranje.

Barcelona kan altijd belangrijk­e prijzen winnen, ze hebben zeer goede spelers en de mogelijkhe­den om de beste voetballer­s aan te trekken. Als ik zonder werk had gezeten, was het een ander verhaal. Iedereen houdt van Barça. De situatie waarin de club verkeert, doet daar niets aan af.” “Ik heb in Barcelona mijn beste periode als voetballer meegemaakt”, vervolgt Koeman. “Ik hoop dat ik op een dag de coach van Barça kan zijn.” Wel ziet de bondscoach dat er op dit moment wat nodige schort aan het spel van de Catalanen. Het ontbreekt aan diepte, stelt hij. “Het percentage balbezit is niet relevant als je maar twee of drie kansen creëert. Je hebt spelers met snelheid nodig. Kijk maar naar de problemen die Vinícius Junior veroorzaak­te tegen Barça. Ansu Fati doet het goed met zijn snelheid, maar ze hebben meer voetballer­s zoals hem nodig. De rest speelt om de bal te ontvangen.”

Koeman

ziet vooral op het middenveld veel spelers met ‘dezelfde eigenschap­pen’, waaronder Frenkie de Jong. “Het is belangrijk dat hij veel speelt, maar je kunt je afvragen of hij dat op zijn positie doet. In Oranje speelt hij verder naar achteren, maar wij spelen met twee controleur­s. Bij Barça is zijn positie anders dan bij Nederland en Ajax. Hij leert hoe hij aanvallend­er moet spelen, het is niet alleen negatief, maar het is niet zijn beste plek. Verder naar achteren zou hij het beter doen.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname