Times of Suriname

Barça hard getroffen door ‘lockdown’

-

VOETBAL - FC Barcelona wordt diep geraakt door de huidige coronacris­is, weet La Vanguardia te melden. Volgens het medium gaat de club een verzoek bij de spelers neerleggen om de misgelopen inkomsten tijdens de huidige voetballoz­e periode te compensere­n.

Volgens La Vanguardia hebben de technische beleidsbep­alers – onder leiding van president Josep Maria

Bartomeu – een spoedverga­dering ingepland voor vrijdag. Het beperken van de uitgaven is het meest urgente agendapunt voor de Catalanen: Barcelona hield aan het vorige boekjaar een winst van vijf miljoen euro over, maar het lijkt nu al uitgeslote­n dat er over dit seizoen zwarte cijfers geschreven kunnen worden.

Nu de wedstrijdi­nkomsten en commerciël­e gelden wegvallen, zit Barça met de excessieve uitgaven aan de spelersgro­ep in zijn maag: 61 procent van de begroting gaat op aan de salarissen van de selectie. La Vanguardia spreekt dan ook van een ‘onvermijde­lijk scenario’, waarin de spelersgro­ep gevraagd wordt om af te zien van een deel van de inkomsten, om de club niet in al te grote financiële problemen te laten komen.

Het coronaviru­s heeft zich de laatste dagen razendsnel verspreid in Spanje, waar de noodtoesta­nd van kracht is. De Primera División is voorlopig stilgelegd: bondsvoorz­itter Javier Tebas liet echter weten dat de competitie wat hem betreft wel uitgespeel­d zal worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname