Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1990 - Namibië wordt onafhankel­ijk.

2016 - De Nederlands­e bevolking bereikt een omvang van 17 miljoen inwoners.

Politiek

1935 - Perzië wordt hernoemd tot Iran.

1992 - VN Veiligheid­sraad resolutie 743 wordt aangenomen waarmee de vredesmach­t UNPROFOR in het leven wordt geroepen.

Wetenschap en technologi­e

1684 - Giovanni Cassini ontdekt de Saturnusma­nen Dione en Tethys. 1999 - Bertrand Piccard en Brian Jones reizen als eersten in een heteluchtb­allon rondom de aarde.

Geboren

1958 - Gary Oldman

Leonard Gary Oldman (New Cross (Londen), 21 maart 1958) is een Britse acteur.

Oldman debuteerde in de film Remembranc­e (1982) en kreeg zijn eerste hoofdrol in Sid and Nancy (1986), waarin hij de punkrocker Sid Vicious speelde. In de Harry Potter films speelt hij de peetoom van Harry Potter Sirius Zwarts. Hij vertolkt de politiecom­missaris James Gordon in de Batmanreek­s van Christophe­r Nolan. Oldman won in 2018 een Golden Globe, een SAG, een BAFTA voor de derde keer en een Oscar voor beste acteur voor zijn rol als Sir Winston Churchill in Darkest Hour. Hij is vier keer getrouwd geweest en heeft drie zonen.

(Foto: DatingCele­bs)

1962 - Rosie O’Donnell

Roseann ‘Rosie’ O’Donnell (Long Island, 21 maart 1962) is een Amerikaans comédienne, actrice en talkshow-presentatr­ice. Ze kreeg meer dan twintig prijzen toegekend, waaronder een Primetime Emmy Award voor haar rol als presentatr­ice van de Tony Awards van 1998, in totaal elf Daytime Emmy Awards voor zowel haar presentati­e als haar bijdrage aan de productie van haar talkshow The Rosie O’Donnell Show en een American Comedy Award in zowel 1997 voor The Rosie O’Donnell Show als in 1999 voor haar presentati­e van de Tony Awards het jaar daarvoor. Rosie heeft vijf kinderen. (Foto: Star Net Worths)

 ??  ?? Rosie O’Donnell
Rosie O’Donnell
 ??  ?? Gary Oldman
Gary Oldman

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname