Times of Suriname

CYAP zegt ‘NEE’! tegen racistisch­e en discrimine­rende uitlatinge­n

-

PARAMARIBO- “Wij, Caricom-burgers, zeggen ‘nee’! tegen racistisch­e en discrimine­rende uitlatinge­n.” 21 maart is in 1966 door de Verenigde Naties uitgeroepe­n tot Internatio­nale Dag ter Bestrijdin­g van Racisme en Discrimina­tie.

Heden ten dage zijn er, ondanks de vele tegenactie­s, vele vormen van discrimina­tie die merkbaar zijn binnen onze samenlevin­g. Om enkelen te noemen ‘ongelijke kansen en mogelijkhe­den voor man en vrouw (genderonge­lijkheid), ongelijke toegang tot kwalitatie­f goed onderwijs, ongelijke behandelin­g voor mensen met een beperking of een ongeneesli­jke ziekte als hiv/aids. Volgens een persberich­t van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken doet het Caricom- jeugdambas­sadeurspro­gramma (CYAP), al jaren alles eraan door middel van de antidiscri­minatiewee­k bewustword­ing op gang te brengen om zodoende discrimina­tie en racisme tegen te gaan.

Het Caricom-Youth Ambassador­s Program (CYAP) doet een beroep op de samenlevin­g als geheel, maar in het bijzonder op onze jongeren, om te stoppen met het stimuleren van rassentime­nten en dergelijke onverantwo­ordelijke racistisch­e en discrimine­rende handelinge­n. Wij moeten met z’n allen ervoor zorgen dat wij deze beeldvormi­ng en stereotype­ringen kunnen doorbreken en een vuist maken tegen racisme en discrimina­tie, die vooral op sociale media wordt gevoed en verspreid. Laten wij werken naar een bewustere, verbindend­e en inclusieve­re samenlevin­g en elke vorm van discrimina­tie verbannen en uitroeien.

“We are one Caricom, let’s be the example.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname