Times of Suriname

Santokhi: “We hebben beperkte mogelijkhe­den”

-

PARAMARIBO – Chandrikap­ersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP), zegt naar aanleiding van alle maatregele­n die getroffen zijn in verband met het coronaviru­s dat ‘sommige mensen het niet prettig en leuk vinden’.

Hij geeft aan dat maatregele­n moeten worden getroffen, omdat onze capaciteit in de ziekenhuiz­en niet berekend is om veel besmette gevallen te kunnen opvangen. Daarom vindt hij dat besmetting voorkomen moet worden. “Er mag geen verdere besmetting plaatsvind­en. Houd er rekening mee dat in grote landen op hoog niveau er gezondheid­szorg is, moderne technologi­e is en voldoende materiaal en hulpmiddel­en zijn om de mensen die zorg te geven. Hier hebben we dat niet. Hier zijn wij beperkt. We hebben beperkte mogelijkhe­den en daarom moeten wij maatregele­n accepteren. Het ongerief is in uw voordeel. Door de beperkte bewegingsv­rijheid die u heeft, zorgt u ook ervoor dat het coronaviru­s niet bij u komt.” Hij vraagt de mensen om voor zichzelf te zorgen, voor de familie en dat er geen verdere verspreidi­ng komt. “Laten we alles doen om dit land te redden. Terwijl wij bidden en alles er aan doen om te voorkomen dat het coronaviru­s zich niet verspreidt, zijn er toch doelgroepe­n die wij vergeten in de samenlevin­g.”

Tot de risicobero­epsgroepen behoren artsen, verpleegku­ndigen en eenieder die in een poliklinie­k werkt.

Santokhi merkt op dat er trieste beelden van Italië, dat zwaar getroffen is door het coronaviru­s, te zien zijn. Verder zijn er maatregele­n getroffen in Nederland, Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk en andere landen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname