Times of Suriname

Italiaanse coronapati­ënte van 95 jaar is hersteld

-

ITALIË Een Italiaanse coronapati­ënte van 95 is afgelopen weekend hersteld. De hoogbejaar­de vrouw is daarmee de op één na oudste persoon ter wereld die is hersteld van COVID19.

Op 5 maart werd Alma Clara Corsini uit de plaats Fanano in de provincie Modena naar het ziekenhuis gebracht. Ze vertoonde symptomen die passen bij een besmetting met het coronaviru­s. Vanwege haar hoge leeftijd leek de kans aanvankeli­jk niet groot dat ze het zou overleven. Het grootste deel van de mensen die overlijdt aan de gevolgen van het coronaviru­s is op leeftijd.

Tijdens de behandelin­g ging Corsini echter vooruit en uiteindeli­jk werd ze vorige week genezen verklaard. Afgelopen vrijdag keerde de vrouw weer terug naar huis.

Tegen Italiaanse media verklaarde de vrouw zich goed te voelen en gaf ze compliment­en aan de zorgverlen­ers. Volgens de medici die haar behandelde­n zal de vrouw volledig herstellen van haar besmetting. “Haar lichaam heeft geweldig gereageerd”, aldus haar verzorgers, die vertelden dat de vrouw zonder antivirale middelen is hersteld. Dat is zware medicatie die veel wordt gebruikt bij de behandelin­g van coronapati­enten.

Begin maart herstelde een 98jarige vrouw uit China van haar besmetting. Zij geldt als de oudste persoon die COVID19 heeft overleefd. Het herstel van Corsini is een sprankje goed nieuws uit Italië. Het land gaat zwaar gebukt onder de coronacris­is. Zondag kwam het dodental op 5.476 te staan en daarmee is Italië het land met de meeste doden. (NU)

 ??  ?? Alma Clara Corsini in het ziekenhuis tussen het verplegend personeel. (Foto: NU)
Alma Clara Corsini in het ziekenhuis tussen het verplegend personeel. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname