Times of Suriname

Normale leven in Wuhan herneemt geleidelij­k

-

CHINA - De inwoners van de Chinese stad Wuhan, waar in december het nieuwe coronaviru­s voor het eerst en in alle hevigheid uitbrak, hernemen stilaan hun normale leven. Ze mogen opnieuw aan het werk. Ook het openbaar vervoer is weer toegankeli­jk, na twee maanden verboden terrein te zijn geweest.

De versoepeli­ng van de maatregele­n komt er op een moment dat het Chinese ministerie van Gezondheid al vijf dagen op rij geen nieuwe besmetting­en meer vaststelde in deze metropool van 11 miljoen inwoners. In de rest van China werden er wel een veertigtal nieuwe besmetting­en geregistre­erd, daarbij ging het steeds om mensen die het land zijn binnengeko­men.

Het openbaar vervoer rijdt opnieuw in Wuhan, maar inwoners moeten wel hun identiteit­skaart tonen om dat te mogen gebruiken. Als ze over een werkvergun­ning beschikken en geen koorts vertonen, mogen ze ook opnieuw naar de werkvloer gaan. Ze mogen Wuhan nu zelfs verlaten, naar andere plaatsen in de provincie Hubei, maar dan wel enkel als ze met een medisch attest kunnen bewijzen dat ze niet besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s. Maar heel wat inwoners zijn nog erg voorzichti­g als ze zich op straat begeven.

De Chinese overheid plaatste Wuhan op 23 januari in lockdown. Al snel werd de maatregel ook in meerdere andere steden in de provincie ingevoerd. De bevolking moest verplicht thuisblijv­en.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname